Anmeldelse: Hanne Lillebo, Obstfelder - en biografi

Sterk historie om en av Norges største poeter

Viktig biografi om Sigbjørn Obstfelder, men den lider av elefantsyke.

ET UROLIG LIV: Sigbjørn Obstfelder var hele livet på reise, ofte til fots, eller på flyttefot. Hans tilværelse var dominert av pengemangel, skrivetrang og lengsel etter kjærlighet. Foto: NTB SCANPIX
ET UROLIG LIV: Sigbjørn Obstfelder var hele livet på reise, ofte til fots, eller på flyttefot. Hans tilværelse var dominert av pengemangel, skrivetrang og lengsel etter kjærlighet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke spor legger et menneske tilbake etter seg på jorda? Og hvor lett er det å følge dem mer enn hundre år etter at de er døde?

Den som leter, finner. Dikteren Sigbjørn Obstfelder (1866-1900) er i hvert fall godt dekket. «Obstfelders korte liv har vist seg å være forbausende veldokumentert,» skriver hans biograf Hanne Lillebo innledningsvis i sin bok «Obstfelder – En biografi».

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer