Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse av Ingebjørg Berg Holms «Barføtt over isen»

Sterk historisk roman om død, mysterier og homofili i Hurum

Språksikker oppfølger til «Stjerner over, mørke under».

FLOTT ROMAN: Ingebjørg Berg Holm har skrevet en vakker og lyrisk roman der døden hjemsøker et iskaldt Hurum anno 1876.
FLOTT ROMAN: Ingebjørg Berg Holm har skrevet en vakker og lyrisk roman der døden hjemsøker et iskaldt Hurum anno 1876.Vis mer

Ingebjørg Berg Holm er unntaket fra alle regler i samtidig norsk kriminallitteratur. Hun er ung, bare 37 år, og som kvinne er hun et av de få spennende, feminine tilskuddene til en sjanger som savner både ungdom og kvinner.

Enda viktigere er det at hun er en strålende forfatter som uanfektet av alle trender og moteretninger bruker sitt språk som hun vil. Med fare for å bli beskyldt for å være gammeldags legger hun sine mysterier til midten av 1870-tallet.

Historiske kulisser

Men hun er ikke en forfatter som går i noens fotspor. Med sine hittil to kriminalromaner er hun et friskt pust i en sjanger som kan synes fastlåst i påfunn, action og variasjoner over moderne kriminalitet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.