Sterk Hove-kveld

Dagbladet anmelder tre Hove-konserter.

Dizzee Rascal lagde fest på Hovefestivalen. (FOTO: Anders Grønneberg)
Dizzee Rascal lagde fest på Hovefestivalen. (FOTO: Anders Grønneberg) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Dizzee Rascal (Amfiscenen, Hove) Mye har skjedd med Dizzee Rascal siden han for sju år siden frontet grime-sjangeren, en nettopp grimete og basstung hiphop-variant fra England. Han har blant annet blitt temmelig oppbolet, og i fjor slapp han det lette og kommersielle klubb-albumet «Tongue n' Cheek» (som blant annet inneholder et samarbeid med Tïesto).

Grått og sultent ble til fargesprakende og fornøyd, og noe av spenningen forsvant kanskje.

Men Hovefestivalen klokka 24.00 er ikke tid og sted for å diskutere Rascals kunstneriske prioriteringer og utvikling. For selv om han kanskje har blitt mindre interessant som rapper, har Dizzee blitt en mye større entertainer.

Han kommuniserer med publikum, forflytter seg energisk rundt på scenen i spretten dancehall-jogg, og han vet hvordan man bygger opp et sett.

Og selv om gamle favoritter som «Fix Up, Look Sharp», «Stand Up Tall» og «Jus? A Rascal» viser at Rascal fortsatt er best på dystre beats fulle av blytung bass, kommer de nye klubblåtene virkelig til sin rett i festivalsammenheng.

«Holiday» er jo egentlig blodharry, men i kveld må enhver skeptiker gi tapt, det samme gjelder for Armand van Helden-produserte «Bonkers». Det eneste som manglet for en fullkommen fest var at Florence kom opp på scenen og gjorde «You Got The Love».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer