Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterk hyllest

Sterke navn gjør ære på Elvis' første plateselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul McCartney slår an tonen med «That's All Right Mama», den første singelen McCartneys forbilde Elvis Presley spilte inn. Deretter går det slag i slag med artister som Jeff Beck & Chrissie Hynde, Jimmie Page & Robert Plant, Elton John, Tom Petty, Brian Ferry, Eric Clapton, Chris Isaak, LIVE og Sheryl Crow. Og enda flere. Alle sammen gjør de nyinnspilte coverversjoner av låter som har vært spilt inn under storhetstida til Sun Records i Memphis, der Howlin' Wolf, Elvis Presley, Johnny Cash, Charlie Rich, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison og en rekke andre under veiledning av produsent Sam Phillips produserte hitlåter på løpende bånd på 1950-tallet.

Prosjektet er helhjertet og knyttet til en to timer lang dokumentarfilm med samme tittel (NRK! Hovedscenen, takk!). Bidragene her lover det beste for filmen. Interessant nok er den gamle, franske «Elvis», Johnny Hallyday med («Blue Suede Shoes»). Avdøde Carl Perkins har rukket å spille inn «Sittin'On Top of the World» sammen med Van Morrison. Men rosinen i puddingen er nok Bob Dylan, som bidrar med Bob Luman-hiten med den fantastiske tittelen «Red Cadillac and a Black Moustache». Både arrangementet og Dylans sangstil gjør at den når som helst kunne glidd uanstrengt inn på «Love And Theft».

Hele Norges coronakart