Sterk jazz-overgang til det nye musikkåret

Wandrups utvalgte: Losen Records slår til med to knallutgivelser

KNUT RIISNÆS på Herr Nilsen i Oslo, et utested som er blitt en sentral scene for norske jazzmusikere. Foto: Losen Records
KNUT RIISNÆS på Herr Nilsen i Oslo, et utested som er blitt en sentral scene for norske jazzmusikere. Foto: Losen Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD: Losen Records, drevet av veterandistributør Odd Gjelsnes, har vokst seg til å bli en av de viktigste kanalene for nyere norsk jazz. Egenproduksjoner kommer på løpende bånd fra et selskap som drives av bransjekunnskap, sikker teft og stor entusiasme. To betydelige norske utgivelser markerer overgangen til det nye året.

For kort tid siden kom Knut Riisnæs’ album «2nd Thoughts», en milepæl i karrieren til denne sentrale norske saksofonisten. Riisnæs har vært sentral helt siden 1960-tallet og ble fra starten ofte sammenlignet med John Coltrane. Hans tenorsax-spill på den nye plata har både kraft, poesi og medrivende rytmikk.

Riisnæs opererer i en bopinfluert, melodiøs stil, sammen med sterke musikere som Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass og Tom Olstad på trommer. Soloene kveiler seg kjælent rundt temaene. Et meget vakkert og stilsikkert album, som blant annet inkluderer «Liten vals» av bergenseren Dag Arnesen.

6. januar sender Losen ut «Pentagon Tapes» med Dag Arnesen Trio, en ny, rødglødende triumf for den sterke pianisten. Sammen med Ole Marius Sandberg på bass og Ivar Thormodsæter på trommer rendyrker Arnesen det klangfulle, lyriske trioformatet som få andre, enten han spiller «Love Me Tender» eller «Lille måltrost». Musikken veksler fra det eksplosive til det finstemt poetiske. En fyrverkeri-åpning på musikkåret. Godt nytt år!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer