Sterk kost

Grotesk krim om forbrytelse og straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Når flere voldtektsdømte menn blir drept like etter at de har sluppet ut, forstår førstebetjent Tom Thorne at han har å gjøre med en morder som er på hevntokt.

Det fører til en en krimroman som er sterk kost for leseren.

Nærgående

Sånn sett føyer «Slappfisk» seg pent inn i rekken av Mark Billinghams politiromaner, bøker som kan oppfattes som både groteske, blodige og ubehagelige å lese. Billinghams beskrivelser, fra åsted og obduksjonssal, er så nærgående at man av og til vurderer å nøye seg med å skumme gjennom dem. For han skildrer en ufiltrert ondskap, i en verden hvor utrygghet, svik og begjæret etter hevn er de sterkeste følelsene.

Handlingen i «Slappfisk» dreier seg om en morder som mishandler og dreper menn som er dømt for voldtekt - de har akkurat sluppet ut etter soning, og det viser seg at de har tatt inn på hotell for å møte en kvinne som de har brevvekslet med fra fengselet. Men det eksfangen trodde skulle bli et sextreff, blir derimot et møte med en hevner som ikke nøyer seg med å skremme.

Underholdende

Det er sterk kost, som sagt, men perverst nok er «Slappfisk» også en underholdende roman. For Mark Billingham har ikke bare evnen til å skrive om det ubehagelige, han er også en svært talentfull plottkonstruktør. Og som om ikke det var nok, finnes det også et snev av kjærlighetshistorie her: den fraskilte køntrielskeren Tom Thorne møter en kvinne som han øyeblikkelig finner tonen med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer