Sterk kost

Grotesk krim om forbrytelse og straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Når flere voldtektsdømte menn blir drept like etter at de har sluppet ut, forstår førstebetjent Tom Thorne at han har å gjøre med en morder som er på hevntokt.

Ukas bokanmeldelser

Sirkus for usynlige elefanter

Triztan Vindtorn

Viltre dikt som hyller fantasien. [05.01.2009]

Nye ritualer

Cecilie Løveid

Dikt som favner over store avstander. [05.01.2009]

Men lyset endrar flatane

Eva Jensen

Ikke fullt så sprelsk som i tidligere samlinger. [05.01.2009]

Endgame

Knut A. Braa

To spennende thrillere om Forsvarets Spesialkommando. [05.01.2009]

Slappfisk

Mark Billingham

Grotesk krim om forbrytelse og straff. [05.01.2009]

Midtvinterblod

Mons Kallentoft

Spennende intrige i oppblåst innpakning. [04.01.2009]

Det fører til en en krimroman som er sterk kost for leseren.

Nærgående

Sånn sett føyer «Slappfisk» seg pent inn i rekken av Mark Billinghams politiromaner, bøker som kan oppfattes som både groteske, blodige og ubehagelige å lese. Billinghams beskrivelser, fra åsted og obduksjonssal, er så nærgående at man av og til vurderer å nøye seg med å skumme gjennom dem. For han skildrer en ufiltrert ondskap, i en verden hvor utrygghet, svik og begjæret etter hevn er de sterkeste følelsene.

Handlingen i «Slappfisk» dreier seg om en morder som mishandler og dreper menn som er dømt for voldtekt - de har akkurat sluppet ut etter soning, og det viser seg at de har tatt inn på hotell for å møte en kvinne som de har brevvekslet med fra fengselet. Men det eksfangen trodde skulle bli et sextreff, blir derimot et møte med en hevner som ikke nøyer seg med å skremme.

Underholdende

Det er sterk kost, som sagt, men perverst nok er «Slappfisk» også en underholdende roman. For Mark Billingham har ikke bare evnen til å skrive om det ubehagelige, han er også en svært talentfull plottkonstruktør. Og som om ikke det var nok, finnes det også et snev av kjærlighetshistorie her: den fraskilte køntrielskeren Tom Thorne møter en kvinne som han øyeblikkelig finner tonen med.

Mark Billinghams bøker er på én gang både tankevekkende og uhyggelige, og det er liten tvil om at han er en av de nye, britiske krimforfatterne som utfordrer leseren mest. «Slappfisk» er hans tredje bok på norsk, men det finnes ytterligere fire Thorne-romaner på engelsk, så her er det mye å se fram til.

<strong><b>GROTESK:</strong></b> Krimforfatter Mark Billinghams nye roman er sterk kost. Foto: SCANPIX
GROTESK: Krimforfatter Mark Billinghams nye roman er sterk kost. Foto: SCANPIX Vis mer
Sterk kost

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer