Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sterk roman om festvoldtekt og bildedeling som gir svarene vi ikke får i nyhetssakene

Louise O'Neills suksessroman er viktig og velskrevet.

SUKSESSROMAN: Louise O’Neill har toppet bestselgerlista hjemme i Irland og vunnet priser både der og i USA for romanen «Hun ba om det». Foto: KAGGE
SUKSESSROMAN: Louise O’Neill har toppet bestselgerlista hjemme i Irland og vunnet priser både der og i USA for romanen «Hun ba om det». Foto: KAGGE Vis mer

Hva er det som får tilsynelatende helt vanlige ungdommer til å gjengvoldta ei sovende jente, ta bilder av det og spre dem i sosiale medier? Hva er det som får vennene hennes til å reagere ved å kalle henne «hore», og hvorfor går hun ikke til politiet?

Kanskje har du stilt deg disse spørsmålene flere ganger. Senest denne uka fortalte Aftenposten at flere enn 13 unge norske gutter har blitt dømt for å dele seksualiserte bilder av jevnaldrende det siste halvåret. Mange slike saker har vært framme i nyhetsbildet, og flere blir omtalt i Monica Flatabøs dokumentarbok om voldtekt, «Ikke en sånn jente», som kom i fjor høst. #metoo har aktualisert det ytterligere.

Rosa folder på Facebook

Men spørsmålene er vanskelige å få svar på. Den irske forfatteren Louise O’Neill forsøker, og lykkes svært godt, i romanen «Hun ba om det», som nå er oversatt til norsk.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?