Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterk trønderhistorie

Eksemplarisk samling 60-tallspop til glede for nye lyttere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne cd-en bygger på en lp-utgivelse med samme tittel fra 1987, men inneholder ni bonusspor, først og fremst med The Saunters inc., forlengelsen av gruppa Saunters. Det var den gruppa som lagde pop av «Trondhjæm, Trondhjæm», en av hele sju singelutgivelser, og som dessuten opptrådte på den berømte og beryktede Star Club i Hamburg.

Utgiver Terje Nilsen forteller dette og mye mer i sine informative gruppebiografier, og nye lyttere vil bli forbløffet over vitaliteten i denne musikken. Den spenner fra gitarbandet Vikings' «Dovre Ekspress» til jentegruppa Playmates med «A Love Like Ours», fra The Difference med «Ballad Of A Broken Heart» til en intens utgave av «Shakin' All Over» med den energiske gruppa Shamrocks. Og ellers: halv- og helglemte navn som The Firestones, Mewsick Group, The Shirrows, Tequila Sextet og ikke minst det glødende «en-singlel»-bandet Missing Links med en gitargnistrende «Movin'». En komisk (i hver fall i ettertid) norskpopklassiker avslutter ballet, «På vift» med The Shamrocks, en duett med Jarle Okstad og Bente Aune.

Dette er ikke annet enn en norsk utgave av det som i en internasjonal trend kalles «nuggets», gullklumper fra ei fjern fortid - særlig 60-tallet. Rocken var i rivende og fri utvikling. Miksen av innflytelse utenfra og musikalsk personlighet skaper på disse sporene en friskhet og dynamikk, nærmest en slags musikalsk uskyld, som er smittende. La oss håpe at dette virkelig bare er «Vol. 1», slik coveret antyder, og at det er mer å vente i tida som kommer.

Hele Norges coronakart