Sterk uenighet om innvandrerpris

- Dropp alle planer om egen innvandrerpris, sier Elouard Michy, Ashley Shiri og Malika Makouf Rasmussen.

Innvandrere som står bak prisen «Panga Pamodzi» møter sterk motstand fra sine egne. Artikkelen i Dagbladet torsdag 6. november har opprørt musikere og kunstnere knyttet til innvandrermiljøet i Oslo.

- Ingen har spurt oss om prisen. Mange ble overrasket over dette, og vi er dypt uenige. Vi ønsker selvsagt utvidet kulturforståelse, men dette er ikke veien å gå, sier Malika Makouf Rasmussen - musiker og medlem av Oslo musikkråd.

Frykter isolering

Ashley Shiri er ansvarlig redaktør i den lokale innvandrerradioen Tellus, som har daglige sendinger på åtte språk. Han har fått mange reaksjoner.

- Folk ringer inn og er sterkt negative både til å opprette innvandrerprisen «Panga Pamodzi» og egen kategori i Spellemannprisen. I ti år har jeg jobbet imot at innvandrerkulturer skal plasseres i bås - og så opplever vi dette, sier Shiri.

De ser en positiv tendens i samfunnet, som visker ut grenser mellom kulturer. Nå frykter de økt isolering i stedet for integrering.

Dropp prisen!

Skuespiller og musiker Elouard Michy, som blant annet deltar på det prisbelønte albumet til Bugge Wesseltoft, er fortørnet:

- En innvandrerpris er et stort tilbakeskritt. Det vil bare øke rasismen.

Myndighetene må ta større ansvar, øke bevilgningene og åpne for flere arenaer for å stimulere til økt aktivitet og forbrødring, mener Malika Rasmussen:

- Vi må ikke la frustrasjonen munne ut i en «Panga Pamodzi»-pris. Initiativtakerne bør legge den på is. La oss ikke forhaste oss, sier hun.