Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterk uenighet om innvandrerpris

- Dropp alle planer om egen innvandrerpris, sier Elouard Michy, Ashley Shiri og Malika Makouf Rasmussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrere som står bak prisen «Panga Pamodzi» møter sterk motstand fra sine egne. Artikkelen i Dagbladet torsdag 6. november har opprørt musikere og kunstnere knyttet til innvandrermiljøet i Oslo.

- Ingen har spurt oss om prisen. Mange ble overrasket over dette, og vi er dypt uenige. Vi ønsker selvsagt utvidet kulturforståelse, men dette er ikke veien å gå, sier Malika Makouf Rasmussen - musiker og medlem av Oslo musikkråd.

Frykter isolering

Ashley Shiri er ansvarlig redaktør i den lokale innvandrerradioen Tellus, som har daglige sendinger på åtte språk. Han har fått mange reaksjoner.

- Folk ringer inn og er sterkt negative både til å opprette innvandrerprisen «Panga Pamodzi» og egen kategori i Spellemannprisen. I ti år har jeg jobbet imot at innvandrerkulturer skal plasseres i bås - og så opplever vi dette, sier Shiri.

De ser en positiv tendens i samfunnet, som visker ut grenser mellom kulturer. Nå frykter de økt isolering i stedet for integrering.

Dropp prisen!

Skuespiller og musiker Elouard Michy, som blant annet deltar på det prisbelønte albumet til Bugge Wesseltoft, er fortørnet:

- En innvandrerpris er et stort tilbakeskritt. Det vil bare øke rasismen.

Myndighetene må ta større ansvar, øke bevilgningene og åpne for flere arenaer for å stimulere til økt aktivitet og forbrødring, mener Malika Rasmussen:

- Vi må ikke la frustrasjonen munne ut i en «Panga Pamodzi»-pris. Initiativtakerne bør legge den på is. La oss ikke forhaste oss, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!