Sterk vår på kino

Kinovåren lover godt. Oscar-kandidater som «American Beauty» og «Boys Don't Cry» har premiere om kort tid, og for de nysgjerrige inntar den omdiskuterte seksualmanual «Romance» lerretene 28. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Catherine Breillats påstått feministiske studie av en kvinnes utforsking av sin seksualitet passerte altså Filmtilsynet til allment oppstuss i høst. I de største norske byene får publikum nå anledning til selv å la seg antenne, eventuelt avtenne.

Januar

Sant å si står viktigere filmer på plakaten samtidig. Den engelske teaterregissøren Sam Mendes' filmdebut, «American Beauty» , har allerede mottatt fem Golden Globe-nominasjoner, bl.a. for beste regi og beste hovedroller. Hans satiriske og rørende film om den amerikanske middelklassens ørkesløse liv spås i tillegg Oscar-nominasjoner. Kevin Spacey og Annette Bening har i hvert fall lagt inn sterke søknader med sine prestasjoner.

Det har også Hilary Swank i «Boys Don't Cry» , Kimberley Pierces sanne drama om en kjønnsforvirret ungjentes tragiske skjebne. Både Swank og birolleinnehaver Chloe Sevigny er Golden Globe-nominert.

Andy Tennants «Anna og kongen» er en ny versjon av «Kongen og jeg», hvor Jodie Foster spiller mot Chow Yun-Fat.

Det blir attpåtil norsk i januar: Knut Erik Jensens «Når mørket er forbi» har premiere på filmfestivalen i Tromsø og får vanlig oppsetning i slutten av måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer