Sterke blåtoner

Fru Springsteen med sin beste plate til nå.

CD: Med røst som en blanding av Bonnie Raitt og Marianne Faithful går Patti Scialfa løs på denne plata. Fra første stund snakker vi om et prosjekt som dykker ned i blues-toner, både i komposisjon, arrangement og vokal framføring. Vellykket? Absolutt.

Patti Scialfa er kjent som kona til Bruce Springsteen, en rødhåret, kvinnelige gitarist og sanger som har stått sammen med Springsteen på scenen siden 1984 og siden blitt hans livsledsager. For egen karriere har ekteskapet med The Boss to effekter. For det første er det neppe tvil om at hun er blitt inspirert til å utvikle sitt talent sammen med sin begavede mann. På den andre siden vil enkelte alltid tenke at uten Springsteen ville hun neppe blitt utgitt på plate i det hele tatt.

Denne plata gjør skam på enhver som måtte tenke slik. Helt fra den første sangen drar Scialfa tonene ut i rå, sugende blues-toner. Musikerne er av beste slag, med Bruce selv (på gitar og B3-orgel) og Nils Lofgren i spissen. Sangene ruller fram i en utpreget roots-miks, blues i kjernen, men med følere ut både til country, soul og klassisk pop. Scialfa skriver både fortellende tekser og kjærlighetssanger - og hun henviser til Elvis Presley såvel som Sylvia Plath. Med denne plata har Scialfa utvilsomt lagd sin mest personlige soloplate til nå.