Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterke Dylan-tolkninger fra amerikansk soul/blues-vokalist

Wandrups utvalgte: Joan Osborne med nydelige arrangementer.

KONSERT-SUKSESS: Etter to konserter på Café Carlyle i New York bestemte Joan Osborne seg for å spille inn albumet "Songs of Bob Dylan".
KONSERT-SUKSESS: Etter to konserter på Café Carlyle i New York bestemte Joan Osborne seg for å spille inn albumet "Songs of Bob Dylan". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Joan Osborne (55) er fra Kentucky, men har bodd i New York siden slutten av 1980-tallet. En sterk og selvstendig artist, som sju ganger har vært nominert til en Grammy-pris for sine energiske soul og blues-plater. Hun debuterte som plateartist i 1991 med «Soul show: Live at Delta 88» og har siden utgitt plater jevnlig.

DYLAN-TOLKNING: Den kritikerroste soul/blues/folk/rock-vokalsiten Joan Osborne.
DYLAN-TOLKNING: Den kritikerroste soul/blues/folk/rock-vokalsiten Joan Osborne. Vis mer

Sammen med sitt rotfaste, gitardrevne band opptrådte hun i fjor på Café Carlyle i New York, ikke langt fra strøket der Dylan debuterte for 55 år siden. Hun valgte å kjøre to kvelder med bare Dylan-covere. Det ble en såpass stor suksess at hun gikk i studio og spilte inn «Songs of Dylan». Og takk for det.

Osborne har uttalt at hun hadde Dusty Springfields legendariske «Dusty in Memphis» i bakhodet. Sangene er nærmere en southern, hvit-soulrock stil enn Dylans egen. Arrangementene er originale, dynamiske, inspirerte, enten hun rocker seg gjennom «Highway 61 Revisited» eller står fortvilt for himmeldøra i «Tryin’ To Get To Heaven». «High Water» freser over elvestrykene, og «Dark Eyes» lyder som en bønn.

Fra «Tangled Up In Blue» til den ydmyke «Ring Them Bells»: Dette er plate som gnistrer og gløder! Nå kommer mørket, her er lyset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!