Sterke Dylan-tolkninger fra amerikansk soul/blues-vokalist

Wandrups utvalgte: Joan Osborne med nydelige arrangementer.

KONSERT-SUKSESS: Etter to konserter på Café Carlyle i New York bestemte Joan Osborne seg for å spille inn albumet "Songs of Bob Dylan".
KONSERT-SUKSESS: Etter to konserter på Café Carlyle i New York bestemte Joan Osborne seg for å spille inn albumet "Songs of Bob Dylan". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD: Joan Osborne (55) er fra Kentucky, men har bodd i New York siden slutten av 1980-tallet. En sterk og selvstendig artist, som sju ganger har vært nominert til en Grammy-pris for sine energiske soul og blues-plater. Hun debuterte som plateartist i 1991 med «Soul show: Live at Delta 88» og har siden utgitt plater jevnlig.

Sammen med sitt rotfaste, gitardrevne band opptrådte hun i fjor på Café Carlyle i New York, ikke langt fra strøket der Dylan debuterte for 55 år siden. Hun valgte å kjøre to kvelder med bare Dylan-covere. Det ble en såpass stor suksess at hun gikk i studio og spilte inn «Songs of Dylan». Og takk for det.

Osborne har uttalt at hun hadde Dusty Springfields legendariske «Dusty in Memphis» i bakhodet. Sangene er nærmere en southern, hvit-soulrock stil enn Dylans egen. Arrangementene er originale, dynamiske, inspirerte, enten hun rocker seg gjennom «Highway 61 Revisited» eller står fortvilt for himmeldøra i «Tryin’ To Get To Heaven». «High Water» freser over elvestrykene, og «Dark Eyes» lyder som en bønn.

Fra «Tangled Up In Blue» til den ydmyke «Ring Them Bells»: Dette er plate som gnistrer og gløder! Nå kommer mørket, her er lyset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer