Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterke følelser

Spennende hovedintrige og mye utenomsnakk.

BOK: Liza Marklunds sjuende spenningsroman fortsetter der «Nobels testamente» slapp, bokstavelig talt.

Annika Bengtzon og hennes barn er på flukt fra brannen som har ødelagt huset, og ektemannen Thomas har søkt tilflukt hos sin elskerinne.

Drept politihelt

Hadde dette vært hovedintrigen i «Livstid», ville den vært ganske så uinteressant. Men boka, som minst halvveis er en politiroman, handler mest om et drap som vekker sterke følelser i Stockholm-politiet - fordi både offer og gjerningsperson er en av deres egne. Den døde er den nærmest helgenaktige helteskikkelsen David Lindholm, den mistenkte er hans kone Julia. Men samtidig er parets 4 år gamle sønn forsvunnet, og det eneste Julia får fram når hun blir pågrepet, er «Hun tok ham. Den andre kvinnen, hun tok Alexander».

Annika Bengtzon er ikke alene om å være hovedperson i «Livstid», hun må faktisk kjempe om plass med politikvinnen Nina Hoffman, som både er Julias bestevenninne og den første som kom til åstedet. Annika og Nina er også de eneste som aner at det kan være et snev av sannhet i Julias forvirrede utbrudd, for politiet har for lengst forhåndsdømt Julia.

Samlivsbrudd

Det er denne historien som gjør «Livstid» så intenst spennende, ellers må man bære over med alle de andre handlingstrådene som egentlig ikke er så viktige for helheten. Den dominerende av disse er samlivsbruddet mellom Annika og Thomas, den ambisiøse juristen som både har fått en fot innenfor i maktapparatet og en ung elskerinne. Den andre store sidehistorien er intet mindre enn tilstanden til svensk avisdrift, klisjépreget beskrevet gjennom livet i den fiktive Kvällspressen. Her strever redaktør Anders Schyman med å gjennomføre en svært omfattende nedbemanning, trusselen skaper en uro i redaksjonen som ikke blir bedre når journalistklubben velger en leder som verken er smart nok eller sterk nok til å lede i motgang.

En Liza Marklund-roman på godt og vondt, med andre ord, men så lenge hun skaper en så spennende hovedintrige som hun har gjort i «Livstid», kan man bære over med de andre svakhetene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling