Sterke meninger

Harmdirrende og ironisk har Tromsøs rock\'n\'roll-skribent Egon Holstad tatt til pennen og skrevet et friskt innlegg i Nordlys. Fra hofta skyter han med mitraljøse så det smeller i betongen og hviner i rikosjetter, akkurat som det gjør når Egon fyrer av med tungt kaliber. Det som opprører ham denne gangen, er Akersgata - spesielt Dagbladets og undertegnedes dekning av Idol. Han fnyser over avisas store antall reportasjer, intervjuer og anmeldelser av Idol, og han raljerer over undertegnedes engasjement.

JO VISST, JEG KAN være enig at det iblant blir for mye Idol i avisene, og det var nok flere med meg som pustet lettet ut da Idol fadet ut av tv-skjermene i mai. Siden Idol-turneen pågår i hele sommer, blir det neppe helt Idol-fritt i tida framover. Men siden Idol er det mest populære realityshowet på norsk tv, kommer vi ikke utenom fenomenet. Fra 800 000 til over én million seere har fulgt med Jorun, Ali og co. At publikum også vil møte dem i avisa er helt naturlig.

EGON HAR HENGT seg opp i et par setninger i min Idol-omtale. Han er ikke alene om det. Da Alejandro Fuentes ble stemt ut, var jeg til stede i tv-studio. Jeg var oppriktig engasjert og ble revet med, slik man alltid blir av god og spennende underholdning. Og rett fra hjertet skrev jeg bl.a. følgende: Som musikkjournalist i Dagbladet kjenner jeg selv på klumpen i halsen. Å stemme ut Alejandro, er å neglisjere den menneskelige stemme. OK, kanskje han ikke var den beste entertaineren, men han har vært den jevneste og beste vokalisten gjennom hele finaleomgangen. Dette er et tap for all vokalkunst.

JEG ER DEN første til å se at dette er å ta hardt i. Veldig hardt. Men jeg står for det. Det å være en formidler, krever en rekke egenskaper. Det å la seg begeistre og bli revet med, er viktig - noe vi ofte blir kritisert for ikke å gjøre. Dagen etter at uttalelsen sto på trykk, fikk jeg e-post og sms-er der jeg ble takket for å vise følelser. Derfor setter jeg også pris på sånne som Egon Holstad, som skriver med temperament og oppriktighet. At Dagbladet fremdeles klarer å begeistre, engasjere, irritere, underholde og opplyse, ja det gjør meg fornøyd.