Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterke reaksjoner på Erna-intro til «Skavlan»: - Visste ikke videoen skulle brukes på denne måten, sier SMK

Ernas tale til folket viste seg å være en kjærlig hilsen til ektemannen.

TALTE TIL FOLKET: Erna Solberg hadde ingen beskjed til Norge, men til sin ektemann Sindre. Foto: Skjermdump, NRK
TALTE TIL FOLKET: Erna Solberg hadde ingen beskjed til Norge, men til sin ektemann Sindre. Foto: Skjermdump, NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Vi skal straks ha ukens «Skavlan» som oppsatt, men først en melding fra statsminister Erna Solberg».

Det var ordene kanalvert Bjørn Johan Rief ytret på NRK1 like før halv ti fredag kveld. Statsministeren skulle tale til folket. 

Det ble altså ikke satt over til «Skavlan» på i kveld. Det ble satt over til Statsministerens kontor, noe mange kanskje forbinder med andektige og viktige beskjeder som angår hele nasjonens ve og vel.

Denne gang var det ikke tilfellet. Videoen viste seg å være introduksjonen til ukens «Skavlan», og programmet startet sporenstreks etter Ernas «tale» var unnagjort. 

«Kjære Sindre» I videoen satt Erna Solberg bak skrivebordet sitt og «meldingen» hun hadde å formidle til det norske folk var en hilsen til sin mann Sindre Finnes, som er gjest på «Skavlan» i kveld.

«Kjære Sindre. Jeg vet jo at du skal være med på «Skavlan» ikveld. Jeg har jo fått være med flere ganger, så det er jo fint at du og får mulighet til å delta. Men jeg har lyst til å si at jeg er utrolig takknemlig for den innsatsen du gjør både for meg som gjør det mulig å være politiker og statsminister, men også hjemme med barna. Og så må du huske på at min mor, din svigermor, hører på dette, så pass om du ikke ønsker at hele familien skal å vite om nye hemmeligheter», talte Erna Solberg til det norske folk. 

Flere reagerte på Twitter på at Solberg kom inn i tv-ruta med en tilsynelatende alvorlig beskjed, som viste seg å være introduksjonen til ukas  «Skavlan».

- Ukjent for oss Statssekretær ved Statsministerens kontor, Sigbjørn Aanes, sier til Dagbladet at de ikke visste klippet skulle brukes på denne måten.

- Dette var en litt morsom introduksjon og hilsen fra statsministeren til hennes mann, som skulle være gjest på Skavlan denne uka. Det var ukjent for oss at klippet skulle brukes på denne måten. Vi var selvfølgelig klar over klippet, og gjorde det fordi det skulle være en morsom video, sier han. 

«Det var den mest spesielle introduksjonen på en sak i i min levetid. Ikke til Skavlan. Men til Statsministeren. Krysset en grense» tvitret Ap-politiker Rune Olsø. 

- Dette var ment som en uhøytidlig og litt morsom hilsen til henne ektemann. Og dersom noen har misoppfatta dette, så beklager vi det, sier kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

- Er dette over streken fra NRK?

- Nei, syns ikke det. Vi har heller ikke mottatt noen klager enda, sier hun videre. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!