DEBATT

Sterkere velferdskommuner

Kommunene var den største vinneren i budsjettavtalen mellom Høyre, FrP, KrF og Venstre.

DEN STØRSTE VINNEREN  i budsjettavtalen mellom Høyre, FrP, KrF og Venstre var kommunene, skriver Jan Tore Sanner. På bildet ser du Trond Helleland (H), Harald T. Nesvik (FrP), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) etter å ha kommet til enighet om statsbudsjettet.
DEN STØRSTE VINNEREN i budsjettavtalen mellom Høyre, FrP, KrF og Venstre var kommunene, skriver Jan Tore Sanner. På bildet ser du Trond Helleland (H), Harald T. Nesvik (FrP), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) etter å ha kommet til enighet om statsbudsjettet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi bor alle i en kommune. Det er en floskel, men det er sant. Det er i kommunene vi bor og lever, og det er kommunene som er ansvarlige for å gi oss viktige velferdstjenester gjennom livet, fra helsestasjon og barnehage til sykehjemsplass.

Kommuner over hele landet møter ulike utfordringer. Noen steder er veksten av innbyggere så sterk at det er vanskelig å få bygget raskt nok. Andre steder er det vanskelig å få tak i fagfolk.

Høsten har vist at det er bred enighet om at kommunene bærer et tungt ansvar og at god kommuneøkonomi er en viktig prioritering. Både i regjeringens budsjettforslag og i budsjettavtalen med Krf og Venstre var kommunene den store vinneren. Kanskje har det ikke vært så mye debatt om det, nettopp fordi alle var enige om at kommunene er viktige.

Samlet får kommunene mer penger i år. I tillegg til det som forventes av lønns- og prisvekst får kommunene mer penger til å sikre mer kunnskap i skolen, bedre kvalitet i helse- og omsorgstjenesten og å fortsette arbeidet med å tette hull i det sosiale sikkerhetsnettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.