«Årets bilde»

Sterkt bilde i svart-hvitt viser at fattigdommen i Norge øker

«Årets bilde» går til frilanser Brian Cliff Olguin for dette fotografiet.

SVART/HVITT: Pressefotografenes Klubb (PK) ferier seg selv og sterke visuelle uttrykk i ettermiddag. Årets bilde «Helge og Anniken» er tatt av frilansfotograf Brian Cliff Olguin i Oslo, og viser ulikehetene i verdens rikseste land og fattigdommen i Norge. Foto: Brian Cliff Olguin
SVART/HVITT: Pressefotografenes Klubb (PK) ferier seg selv og sterke visuelle uttrykk i ettermiddag. Årets bilde «Helge og Anniken» er tatt av frilansfotograf Brian Cliff Olguin i Oslo, og viser ulikehetene i verdens rikseste land og fattigdommen i Norge. Foto: Brian Cliff Olguin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Årets bilde» 2018 heter «Helge og Anniken» og er tatt i fjor høst: Etter at Helge Kupiec ble overfalt på åpen gate i påsken 2017, har helsen hans forverret seg.

Med til historien hører det til at han er blitt avhengig av rullator, men han fortsetter å passe på sin kjæreste og samboeren, Anniken.

Inn i det sårbare

Dette fotografiet vokste og modnet i juryen, som endte med å gi det den gjeveste prisen for 2018, Årets bilde er tatt av frilansfotograf Brian Cliff Olguin - og skriver i begrunnelsen:

«Fotografen har dratt hjem til de statistikken handler om, og våger å gå inn i det sårbare».

Ulikhetene i det norske samfunnet ser oss i øynene på en ekstremt verdig måte. Man skal virkelig forholde seg til situasjonen hans. Det er tydelig at fotografen har en sosial agenda, og har gått grundig til verks. Fotografiet har en tidløshet over seg, det kunne vært for hundre år siden, men det er Norge i vår tid.

Priser til Dagbladet

Også Dagbladet henter hjem fotopriser og hederlig omtale. I kategorien «Nyhet Norge» går 2. prisen til Christian Roth Christensen for bildet «Savnet». Bildet viser letingen etter den savnede Janne Jemtland som forsvant i Brumunddal. «Originalt og vakkert i det elendige», skriver juryen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer