Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterkt comeback

Overbevisende fra to av rockens dinosaurer.

Foto: Max Nash / AP / NTB Scanpix
Foto: Max Nash / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Dette er det første albumet fra The Who på 24 år, da gruppa ga ut «It\'s Hard». Plata har vært mye omtalt, og utgivelsesdatoer er stadig blitt forskjøvet. De to gjenværende medlemmene fra originalbesetningen, Pete Townshend og Roger Daltrey har fått med seg flere kompetente musikere, men dominerer selvsagt musikken med sin stil og sin rutine som låtskrivere og musikere.

Variert

«Fragments» er bygd på metodene til den eksperimentelle musikeren Lawrence Ball, mens «Mike Post Theme» er en hyllest til såpeoperakomponisten Mike Post.«Man in the Purple Dress» er en sterk låt der Daltrey synger til Townshends akustiske gitarkomp - med en tekst inspirert av Mel Gibson-filmen «The Passion of the Christ». «In the Ether» er bygd på en av Townshends noveller, og han griper selv mikrofonen og drar seg gjennom låta i Tom Waits-stil. Allerede etter disse fire første, svært forskjellige låtene, er det klart at dette er et album som har vært verdt å vente på. Men det er mye mer.

Fortellinger

Den dynamiske «Black Widow Eyes» minner om klassisk Who, og skal være bygd på det såkalte Stockholm-syndromet og Beslan-massakren. Sterkt nok handler det om en mann som blir forelsket i en av de kvinnelige gisseltakerne like før hun sprenger seg selv i lufta og drar mannens barn med seg inn i døden.Andre sanger er inspirert av så forskjellige kilder som countrysangeren Marty Robbins og Godard-filmen «Le Mepris» med Brigitte Bardot.De siste ti (av i alt 19) låtene er en miniopera bygd på Townshend-novellen «The Boy Who Heard Music». Plata er i det hele tatt en tett miks av dynamisk musikk og avansert fortellerkunst - i beste Who-tradisjoner. Mye mer kunne vært sagt om dette albumet - som herved er sterkt anbefalt.