PREMIERT: Shailene Woodley, Reese Witherspoon og Nicole Kidman som frustrerte småbarnsmødre i "Big Little Lies". Sistnevnte, Alexander Skarsgård og Laura Dern vant Emmy-priser for sin innsats i serien, som også fikk pris som beste miniserie og for beste regi (Jean-Marc Vallée).
PREMIERT: Shailene Woodley, Reese Witherspoon og Nicole Kidman som frustrerte småbarnsmødre i "Big Little Lies". Sistnevnte, Alexander Skarsgård og Laura Dern vant Emmy-priser for sin innsats i serien, som også fikk pris som beste miniserie og for beste regi (Jean-Marc Vallée).Vis mer

Sterkt drama om sammenbrudd i det amerikanske borgerskapet

Wandrups utvalgte: Små konflikter blir katastrofale i «Big Little Lies».

DVD/BLU-RAY: Den stjernespekkede serien «Big Little Lies» vant nylig fem Emmy-statuetter og er nå ute på blu-ray og dvd. Dette er en fortreffelig og original fortelling fra det moderne, amerikanske borgerskapet, utspilt i John Steinbecks gamle kulisser, Monterey i California. Med havet bølgende mørkt og truende mot den gylne kysten, avdekkes livene inne på land.

David E. KelleyL.A. Law», «Ally McBeal», «Boston Legal» m.m.), er den drevne manusforfatteren bak denne historien om hvordan den overflatiske og frustrerende borgerlige tilværelsen forårsaker konflikter og sårende handlinger. Alle har sine ubehageligheter, knyttet til mannlig vold, problematisk sex eller mangel på sex, usikkerhet overfor barna, som spiller en vesentlig rolle i dramaet.

HJEMMEKINO: Det strålende dramaet "Big Little Lies".
HJEMMEKINO: Det strålende dramaet "Big Little Lies". Vis mer

Med skuespillere som Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Laura Dern i spissen avslører serien hvordan forfengelighet og frustrasjo skaper en tilværelse uten dybde. Følelsene synes styrt av kunstige forventninger, forsøkt fullført gjennom terapi og trusler om søksmål.

Dramaturgisk lokkes vi gjennom sju episoder med vissheten om at et drap er begått på et skolekarneval. Vi vet ikke hvem som er død, men skjønner at disse omgivelsene er som en trykkoker. Ute av kontroll.