Sterkt krydret «barnekalas»

Hva er det norske småjenter og Spice Girls har til felles? Jo, de teller ned til konsertene i Oslo torsdag og fredag. Når verdens mest populære jenter går av scenen fredag, har de innvilget seg to ukers spillefri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nedtellinga er begynt. Det tusenvis av norske småjenter har gledet seg til, og kanskje like mange foreldrepar har mer blandede følelser for, er rett rundt hjørnet.

Over 17000 billetter er solgt, fordelt på to dager. Begge konsertdagene sørger arrangøren for at 2000 ekstra får sitteplass. De er beregnet på de aller minste.

Ifølge anmelderne i våre nordiske naboland kan de som har sikret seg billett, se fram til et to timers selvsikkert Spice-show. Kvaliteten på det som framføres, strides det om, men det er liten tvil om at de som gleder seg mest - nemlig de minste - får valuta for pengene.

Kaos

Danske journalister skrev etter konsertene i København at aldri tidligere har konsertarenaen Forum liknet mer på en barnehage. Svenske aviser omtaler forestillingene i Sverige enkelt og greit som et «barnkalas».

København ble Spice Town i to dager. Spice-jentene skaper kaos i byene de besøker. Skrikende ungjenter bruker flere ukelønner på elleville taxiturer på hjul etter stjernene. Kristin Jacobsen hos konsertarrangør Gunnar Eide tror likevel ikke det blir fullt kaos i Oslo:

- Det er klart Spice Girls vil sette farge på byen, men jeg tviler på at det blir så mye kaos som da Backstreet Boys var her. Da kom ungjentene stort sett alene til konserten, men Spice-publikummet er yngre og derfor venter vi mange foreldre.

Tissepause

Det er ikke vanlig med pauser på store konserter, men Spice Girls spiller to sett på 45 minutter med en halv times pause imellom. Men den blir nok ikke bare brukt til tissepause:

Spice Girls-maskineriet er velsmurt og har et arsenal av klær, dokker og andre Spice-effekter å selge til publikum.
Kristin Jacobsen anbefaler foreldrene å sørge for at barna benytter ørepropper under konserten.

- Vi deler alltid ut ørepropper på våre arrangementer. Men vi anser det som spesielt viktig når det blir så mange barn i salen. Vi deler ut ørepropper ved inngangspartiene og inne i salen. Bare spør våre vakter, sier Jacobsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer