Anmeldelse: Seyran Ateş, Islam trenger en seksuell revolusjon

Sterkt om å knulle hvem man vil

Brennaktuell bok om muslimske kvinners rett til å bestemme over sin seksualitet.

LIBERAL: Tysk-tyrkiske Seyran Ateş har åpnet en moské der alle er velkomne, uansett kjønn og legning. Her sammen med den franske imamen Ludovic-Mohamed Zahed, som er åpent homofil, før en fredagsbønn i 2017. Foto: NTB SCANPIX
LIBERAL: Tysk-tyrkiske Seyran Ateş har åpnet en moské der alle er velkomne, uansett kjønn og legning. Her sammen med den franske imamen Ludovic-Mohamed Zahed, som er åpent homofil, før en fredagsbønn i 2017. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ble «Islam trenger en seksuell revolusjon» av Seyran Ateş lansert på Deichmanskes filial på Grünerløkka i Oslo. Av sikkerhetsgrunner måtte alle deltakerne melde seg på i forkant. For helt siden den tysk-tyrkiske forfatteren utga boka for 10 år siden, har hun levd med politibeskyttelse.

Politibeskyttelse

Som ung opplevde hun å bli skutt og skadet, som advokat er hun blitt angrepet av mannen til en av kvinnene hun har forsvart. Etter at hun ble forfatter av islamkritiske bøker, mottar hun trusler.

Likevel fortsetter hun sin kamp for likestilling mellom kjønnene og aksept for lesbiske, homofile og transepersoner i muslimske miljøer. I Norge ble hun kjent da hun for to år siden åpnet en moské for begge kjønn og skeive av alle slag i Berlin. Til tross for at Ibn Rushed-Goethe-moskeen har fått to fatwaer mot seg, er den blitt et bilde på den frigjorte utgaven av islam hun har som ideal.

Etter å ha lest «Islam trenger en seksuell revolusjon» er jeg ikke i tvil om at det er en brannfakkel av ei bok.

Jeg tror ikke jeg har lest en skarpere kritikk av islams undertrykkelse av kvinner, og et sterkere kampskrift for deres rett til å bestemme over sin seksualitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer