Sterkt om grufull familiehemmelighet

Bestefarens SS-fortid blir avslørt på dødsleiet.

FOTO: Scanpix NTB
FOTO: Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «- Opa er død. Faren min ringer på mobilen min. Det var det, sier han».

Det er alt som står på første side i Julia Butschkows andre roman, og denne kortfattede og direkte tonen blir holdt klokkeren hele boken igjennom. Den unge kvinnelige hovedpersonen jobber i en urmakerforretning på København jernbanestasjon. Hun har avbrutt utdannelsen grunnet en tung depresjon og klarer ikke annet enn å se på mens tiden og folk passerer.      

Da bestefaren hennes blir dødssyk reiser faren for første gang på svært mange år til foreldrene sine i Berlin. Samme dag dukker den tyske fetteren hennes opp i urmakerforretningen. Hun har ikke sett ham siden barndommen og selv om han ser svært tynn og sliten ut, føler hun fortsatt en sterk tiltrekningskraft mot ham.

Faren har hele sitt voksne liv hatt minimal kontakt med sin tyske familie, og har aldri villet snakke om bestefaren. Det eneste hun har fått vite er at han var arkeolog før krigen, - og under 2. verdenskrig hadde man ikke bruk for arkeologer lenger.

Fetteren svarer derimot villig på alle spørsmålene hennes, og slik får hun vite den brutale familiehemmeligheten. Bestefaren var toppnazist og oberstløytnant i SS, og i tillegg klarte han å komme seg unna uten straff etter krigen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer