Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sterkt spilt, godt sagt

FOTBALLVERDEN: «Verden trenger flere ydmyke genier. Det begynner å bli få av oss,» har Drillo sagt. Og John Carew: «En gang i forrige sesong var jeg ydmyk i cirka fjorten dager, men ingen la merke til det.» Begge sitatene er hentet fra den populære sjangeren fotballsitatbok. Som pauseunderholdning under VM, anbefales bøkene «Hva føler du nå» (2004) av Atle Nielsen og «Best uten ball?» (2005) av Bente Pedersen. Vi presenterer noen smakebiter. Først noen kommentatorer: Davy Wathne : «Selvtilliten har iallfall forlatt trønderne, og godt er det.» Ernst A. Lersveen : «Når Erik Nevland scorer, blir det som regel mål.» John Helm : «USA ligger ett mål under, og hvis de ikke scorer, kommer de til å tape.» Tom Tyrell : «Owen løper som en kanin jagende etter... etter hva nå kaniner jager etter. De jager ikke etter noen ting. Jo, bortsett fra andre kaniner!» Arne Scheie : «For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol: \'Det er for mange bøker på biblioteket også.\'»

EN MESTER I FAGET er Ivar Hoff . Her er noen av hans beste: «Han hadde spenst som en tepose.» «Når de som varmer opp, har høyere tempo enn de som er ute på banen, så må vi ha lov til å kritisere!»«Når nakkehårene berører bakken, går skuddet som regel over!» «Han løper opp sin egen feilpasning. Da er du kjapp!»

NORSKE SPILLERE uttaler seg i hytt og vær. Noen høydepunkter: Rune Bratseth : «Idrett, det er det folk driver med, de som ikke kan spille fotball.» Ivar Rønningen : «Jeg følte meg som en flaggermus uten... æh... flagg.» Ørjan Berg : «Når man er fotballspiller, er det vanskelig å spå om framtida.» Kristoffer Hæstad : «Når jeg tar på meg en fotballdrakt, går rullegardina ned uansett.» Jan Åge Fjørtoft: «Kjetil Rekdal er den fødte fotballtrener. Han diskuterte sikkert taktikk med jordmora da hun klipte navlestrengen.» Jahn Ivar «Mini» Jakobsen «Det jeg husker best fra min landslagskarriere, er den ene gangen jeg fikk en pasning fra Jan Åge Fjørtoft.»

TIL SLUTT en replikk fra Mini til Nils Arne Eggen: «Kain vi ikke slutte av træninga no? Æ ha vært hær sia klokka tolv...» Nils Arne Eggen svarer: «Hoild kjæften på dæ, Mini. Æ har vært her sia 1960!»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media