DEBATT

Sterris evangelium

Aksel Braanen Sterri har lommene fulle av stråmenn.

FEIL VERKTØY: Aksel Braanen Sterris samfunnsvitenskap hjelper ham ikke til å forstå religion, mener leder og nestleder i Kristne Arbeidere Oslo og Akershus. Foto: Amanda Carden / Shutterstock / NTB Scanpix
FEIL VERKTØY: Aksel Braanen Sterris samfunnsvitenskap hjelper ham ikke til å forstå religion, mener leder og nestleder i Kristne Arbeidere Oslo og Akershus. Foto: Amanda Carden / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Aksel Braanen Sterri går i kommentaren Religion er en parasitt på den verste delen av menneskehjernen djervt til felts mot religion. Han gjør det mot en hær av stråmenn og med våpen som verken er tilpasset fienden eller det samfunnet han lever i. Han ender dessverre opp med å vise at intoleransen og drømmen om det rene, enkle samfunn på ingen måte er forbeholdt de religiøse.

Å spørre om samfunnet blir bedre eller verre uten religion, som han og hans disipler gjør, er kanskje teoretisk interessant. På samme måte som mange nostalgikere spør seg om teknologien og våre moderne samfunn egentlig er et gode, om vitenskapen er farlig og kulturen er undergravende. Men vi lever i et samfunn som faktisk har religion, som har vitenskap, som har kultur, som forsøker å være en sivilisasjon. Enten det kommer innenfra oss eller er noe vi oppdager etterhvert, så er religionen noe av det som gjør oss til mennesker og bidrar til å skape virkeligheten vår.

Pew Research sier at 84% av oss oppgir å tilhøre en eller annen organisert religion, enda fler at de «tror» på ett eller annet. Det Sterri kort og godt sier er at det ikke burde være plass til oss, slik vi faktisk er. Uansett hvilken religion vi tilhører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer