Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Steve Jobs' datter hevder faren sa han var steril for å slippe kontakt

Apple-gründeren nektet lenge for farskapet til sin førstefødte. Nå avslører datteren sannheten om faren i ny bok.

APPLE-GRÜNDER OG FAR: Avdøde Steve Jobs brukte flere år på å anerkjenne at han var faren til Lisa Brennan-Jobs. Til høsten gir hun ut bok som beskriver deres vanskelige forhold. Foto: NTB Scanpix
APPLE-GRÜNDER OG FAR: Avdøde Steve Jobs brukte flere år på å anerkjenne at han var faren til Lisa Brennan-Jobs. Til høsten gir hun ut bok som beskriver deres vanskelige forhold. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steve Jobs, som døde av kreft i 2011, har blitt rost opp i skyene som et av de største geniene i nyere tid. På privatfronten var livet til Apple-gründeren langt mer turbulent.

Dette gjelder blant annet forholdet til hans førstefødte datter, som han fikk sammen med ungdomskjæresten, Chris-Ann Brennan, i 1978.

Påsto at han var steril

Nå har Vanity Fair publisert et utdrag fra Lisa Brennan-Jobs (40) kommende bok, «Small Fry», som skildrer hennes kompliserte forhold til mannen bak Iphone, Mac og Ipad:

«Inntil jeg var to år betalte moren min regninger ved å rengjøre hus. Faren bidro ikke med noe. Noen måneder bodde vi på et rom i et hus som moren min hadde funnet på en oppslagstavle, ment for kvinner som vurderte adopsjon.»

Videre skriver hun at Apple-gründeren benektet for at han var faren hennes ved å sverget i retten på at han var ufruktbar og steril.

Steve Jobs fikk i senere tid tre barn sammen med Laurene Powell Foto: NTB Scanpix
Steve Jobs fikk i senere tid tre barn sammen med Laurene Powell Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv ikke resultatet av en DNA-test overbeviste Jobs, men dette gjorde at han ble pålagt til å betale 500 dollar i måneden som barnebidrag til datteren fram til hun fylte 18 år.

- På dette tidspunktet hadde faren min mer enn 200 millioner dollar i fomue, skriver Brennan-Jobs.

I dag er Apple det første børsnoterte selskapet som verdsettes for over en billion dollar, ifølge BBC.

Visste ikke hvem faren var

Til slutt anerkjente mangemilliardæren farskapet. Da var Brennan-Jobs allerede rukket å bli tre år gammel. I et utdrag fra boka skriver hun følgende om møtet med faren:

Etter at rettssaken ble avsluttet, kom faren min og besøkte meg i ettromsleiligheten moren min leide. Det var første gangen jeg så ham siden jeg ble født.

- Vet du hvem jeg er? Spurte han.

«Jeg var tre år gammel, så det gjorde jeg ikke.»

- Jeg er faren din, sa han som om han var Darth Vader fra Star Wars.

- Jeg er en av de viktigste menneskene du noensinne vil kjenne.

Ga opp å få et perfekt forhold

I seinere tid utdannet Lisa seg på Harvard University, og har blant annet jobbet som journalist for Vogue og O, The Oprah Magazine.

Til tross for at faren hennes var et av verdens mest kjente navn, har hun selv levd et tilbaketrukket liv.

UKJENT INTERVJU: Avdøde Apple-sjef Steve Jobs forteller i et intervju fra 1994 at han ville bli glemt. Det han ikke visste var at hans mest kreative år lå foran ham. Jobs ble ved sin død regnet som en av tidenes oppfinnere. Video: EverySteveJobsVi Vis me... Vis mer Vis mer

Brennan-Jobs forteller at hun ga opp å få et perfekt far-og-datter forhold etter alt som hadde skjedd, men skriver at hun tilbrakte mye tid sammen med faren før han døde av kreft i bukspyttkjertelen for sju år siden.

Apple-gründeren fikk i seinere tid tre andre barn sammen med Laurene Powell. De giftet seg i 1991 og var sammen i 20 år.