Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Steve Martin gikk over streken på Twitter

Så ble han feilsitert i amerikanske medier, og det hele ble enda styggere.

MOROMANN: Men selv Steve Martin kan trå feil. Kanskje særlig på Twitter. Foto: STELLA PICTURES
MOROMANN: Men selv Steve Martin kan trå feil. Kanskje særlig på Twitter. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

(Dagbladet): Steve Martin (68) tok i bruk sletteknappen, twitret et ydmyk beklagelse og fulgte opp med en lang forklaring på sin egen nettside etter at en vits på Twitter slo heller dårlig ut i forrige uke.

Komikeren har 4,5 millioner følgere på nettsamfunnet og inviterer dem jevnlig til runder med online impro-komedie - i form av svar på spørsmål om grammatikk.

Det gikk imidlertid litt for kjapt i svingen da en twitrer stilte spørsmål om hvordan man staver «Lasonia» - som blant annet er navnet på et ikke spesielt velstående område i Bronx i New York og fort kan forveksles med en kjent pastarett.

«Svaret avhenger om du er i et afroamerikansk nabolag eller på en italiensk restaurant», svarte Steve Martin, som ganske snart merket seg de negative reaksjonene, slettet vitsen og beklaget at han hadde gitt inntrykk av å gjøre narr av afroamerikanere.

Men det spørs om ikke en feilsitering i nettmagasinet Salon (som siden har rettet feilen) kan ha gjort saken styggere enn den egentlig var.

Ifølge komilegenden gjenga nemlig Salon tweeten feil, som om komikeren hadde skrevet «det avhenger av om du er i en afroamerikansk restaurant eller en italiensk restaurant». Og ga dermed inntrykk av at Steve Martin gjorde narr av afroamerikanernes evne til å stave.

Salons versjon av tweeten ble til alt overmål sitert av en rekke andre medier.

- Komikk kan være forrædersk, reflekterer 68-åringen på sin blogg etter hendelsen.

- Før pleide jeg å prøve ut nye vitser på klubber, og publikums tilbakemelding fortalte meg om jeg gikk over streken, og hvordan jeg kunne formulere en vits slik at den gikk klar. I dag er prosessen mye raskere. det er bare hjernen din, en knapp og millioner av reaksjoner, skriver Steve Martin.

Som likevel understreker at ansvaret til syvende og sist er hans eget.

- Det er min jobb å vite, skriver han.