Steve Martin uten lang nese

Svært lite er slik det ser ut når David Mamet forteller, om det nå er på film eller i skuespill. Han har både skrevet og regissert denne sommerlette thrilleren om bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mamet er altså tilbake i god form etter det skrekkelige manuset til «Rivalene». Hans spesialdistanse er å tilsynelatende spille ut alle sine kort, for så å hente fram en joker og snu hele historien.

Nå skjønner man for så vidt fort at i «Mannen fra St. Estephe» er de fleste ute med fusk og fanteri. Spørsmålet er hva som egentlig skjer med Joe Ross (Campbell Scott), en skikkelig og samvittighetsfull mann som har funnet opp Prosessen.

Labyrint

Vi får aldri vite hva Prosessen er, bare at den vil innbringe arbeidsgiveren millioner. På forretningsreise i Karibia møter Joe rikmannen Jimmy Dell (Steve Martin). Joviale Dell ber vår mann levere en pakke for ham og vikler seg dermed inn i en sann labyrint av mysteriøse hendelser. Bare den nesegrust beundrende sekretæren Susan (Rebecca Pidgeon) ser ut til å være tilforlatelig.

Martin uten nese

Regissøren legger ut konspirasjonsantydninger og ledetråder hele veien, i en thriller med behagelig tempo, fint driv, og der dialogen brukes effektivt for å skru opp spenningen. Godt også å se Steve Martin uten kjempelang nese og andre gøyale effekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer