Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Steve McQueens Mustang fra filmen «Bullitt» er funnet

Bilen har vært savnet i nesten 50 år.

«BULLITT»: Mustangen fra den klassiske filmen «Bullitt» er funnet hos en skraphandler i Mexico. Nå er den restaurert, og vil bli solgt. Video: CNN. Vis mer Vis mer Vis mer

Den er et ikon, den grønne Ford Mustang Fastback-en som skuespiller Steve McQueen kjørte filmen «Bullitt» fra 1968.

Bilen som forsvant like etter innspillingen er blitt funnet på en søppelplass i Mexico, melder CBS News.

Se de berømte biljakt-scenene og bilen på funnstedet i videoen øverst i saken.

- Dette er et under

FORD MUSTANG: Steve McQueen med den legendsariske grønne Mustangen, som nå er kommet til rette. Foto: Fra filmen
FORD MUSTANG: Steve McQueen med den legendsariske grønne Mustangen, som nå er kommet til rette. Foto: Fra filmen Vis mer

«Bullitt» blir betegnet som en av de virkelige ultimate racingfilmene. Det nærmeste vi kommer en norsk variant, er «Børning» - der vi ser Anders Baasmo Christiansen i en nydelig klassisk utgave av en Mustang.

- Dette er nesten for utrolig til å være sant. Film- og bilhistorisk er dette et under, sier Trygve Ørjansen, styreleder i Norsk Mustang Club.

Ørjansen forteller at Mustangen fra «Børning» tilhører et av medlemmene i klubben og går under navnet «Lillegul». Den er identisk med den ikoniske Mustangen fra «Bullitt», bortsett fra «Lillegul» er fra 1967.

Den originale «Bullitt»-en

Den grønne Ford Mustangen av typen Fastback 1968 var en av to som ble brukt i filmen. Bilen forsvant kort tid etter innspillingen.

McQueen gjorde flere forsøk på å finne og kjøpe den savnede bilen før han døde i 1980.

- Jeg leste saken selv, og er hundre prosent sikker på at det er Mustangen fra «Bullitt». Rammenummeret viser at det er bilen fra filmen, sier Ørjansen til Dagbladet.

Dukket opp på skroten

Ifølge et karosseriverksted i Sør-California dukket bilen nylig opp på en søppelfylling i Baja-regionen i Mexico.

Til CBS News sier bilbygger Ralph Garcia Jr. i karosserifirmaet:

- Jeg hadde tenkt å restaurere den og gjøre den om til en «Eleanor»-bil, lik den Nicolas Cage kjører i «Gone in 60 Seconds». Men da min partner googlet VIN-nummeret (kjøretøyets identifikasjonsnummer), fant han ut at det var selveste «Bullitt»-Mustangen.

Verd en liten formue

Garcia Jr. og hans medarbeidere er nå i gang med å restaurere «Bullitt»-en. En bilbransjehistoriker anslår at kjøretøyet kan være verdt mer enn en million dollar på auksjon, det vil si om lag 8, 5 millioner kroner.

- Ikke utenkelig, det. En strøken Mustang fra den tida koster brått en halv million kroner i Norge. «Bullitt»-Mustangen er i tillegg filmhistorisk.

Det sier Ørjansen, som håper på at The Doors-legenden Jim Morrisons bil også kommer til rette:

- Jim Morrison hadde en Shelby-Mustang. Den er blitt borte, og ikke kommet til rette. Men mange sjeldne Mustanger er kommet til rette igjen.

- Så det er bare å håpe, sier Ørjansen - som selv har en Mustang Mach 1 fra 1970.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media