- Steven og jeg er beæret over å være her i kveld

Bruce Springsteen dukket opp i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har lenge ryktes at Bruce Springsteen skulle opptre på Rådhusplassen under kveldens minnekonsert.

Springsteens gitartekniker i ettermiddag ble observert på scenen på Rådhusplassen. Rundt klokka 20 ble Springsteen også observert da han dro fra Grand Hotell, der han er innlosjert under sitt Oslo-opphold.

Klokka 21.15 dukket imidlertid «The Boss» opp på scenen.

- Beæret - Steven og jeg er beæret over å være her i kveld, sa Springsteen og dediserte låta «We Shall Overcome» til familiene som har mistet sine elskede.

Springsteen var akkompagnert av en gitarspillende Steven Van Zandt ved sin side, i tillegg til at han selv spilte kassagitar og munnspill.

Publikum på Rådhusplassen responderte med å rope høyt da Springsteen entret scenen, og jublet ellevilt da låta var ferdig spilt.

«We shall overcome in peace», synger Springsteen, og tusenvis av røde roser strekker seg fra folkehavet og opp mot himmelen.

- Viser solidaritet Mens kulturminister Anniken Huitfeldt synger med, smiler statsminister Stoltenberg bredt.

Etter låta var over, takket Springsteen og Van Zandt for seg, og overlot scenen til Lillebjørn Nilsen.

- Det var veldig bra at han viste slik solidaritet, sier Liv Nygård Stenseth til Dagbladet.

Hun er blant de rundt 50 000 oppmøtte på Rådhusplassen, og satte pris på Springsteens opptreden.

- Men det var fin at den bare gjorde den ene låta, at han ikke tok mer fokus enn det, sier Stenseth.

Dediserte låt I kveld er ikke første gang den anerkjente musikeren hyller Utøya-pårørende og -overlevende.

Da han lørdag spilte for rundt 40 000 publikummere på Valle Hovin, dediserte han «My City Of Ruins» til dem.

- Dette er en sang jeg skrev til min hjemby da den kjempet for å komme seg på beina. Etterhvert ble det mange flere farvel til mennesker vi mistet. De vi har mistet er med oss i kveld. Jeg hører dem i stemmene deres. Denne er til dere, Oslo, sa Springsteen før han spilte låta.

Nyskrevet materiale Flere av låtene og tekstene som har blitt framført under minnekonserten er nyskrevne. Andre har vært, og er fortsatt, av stor betydning for flere av de pårørte.

Trompet-spiller Tine Thing Helseth åpnet konserten i kveld sammen med Kringkastingsorkesteret, med en melodiøs versjon av Ole Paus' «Mitt lille land».

Deretter entret den svenske artisten Laleh scenen og framførte låta «Some Die Young», ei låt som har betydd mye for mange i ettertid av 22. juli i fjor.

DeLillos spilte en nyskrevet låt, det samme gjorde blant andre Karpe Diem og Bjørn Eidsvåg.

Åsne Seierstad framførte en nyskrevet tekst der hun oppsummerte sine tanker om terrorhandlingene i fjor, i likhet med Karl Ove Knausgård og Frode Grytten.

På scenen stod også Marit Larsen, Halvdan Sivertsen sammen med Vinni, Mari Boine, og sistemann ut var Lillebjørn Nilsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer