Steven Spielberg: - Netflix-filmer fortjener ikke Oscar

- Med en gang du dedikerer deg til tv-formatet, er det en tv-film.

DEBATT: Filmregissør Steven Spielberg kommenterer tv-bransjens inntog i filmverdenen. Foto: NTB Scanpix
DEBATT: Filmregissør Steven Spielberg kommenterer tv-bransjens inntog i filmverdenen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmregissør Steven Spielberg (71) har godt over 40 års erfaring fra filmbransjen, og er belønnet med tre Oscar-statuetter siden hans første storsuksess «Haisommer» (1975).

De fikk han for «Schindlers Liste» (1994) og «Saving Private Ryan» (1999). Videre er han nominert til verdens gjeveste filmpris hele 14 ganger. Siste nominasjon fikk han i år for gravejournalistikkhyllesten «The Post».

I disse dager lanserer Spielberg science fiction-storfilmen «Ready Player One», basert på boka med samme navn fra 2011, skrevet av Ernest Cline. I forbindelse med promoteringen plukker han opp den godt kjente debatten om de to tidligere svært atskilte filmformatene tv-film og kinofilm, skriver Deadline.

- Fortjener ikke nominasjon

Forrige uke ble det klart at filmer som har premiere på Netflix, ikke kan konkurrere om den prestisjetunge Gullpalmen under Filmfestivalen i Cannes, ifølge The Hollywood Reporter. Spielberg er langt på vei enig i avgjørelsen.

- Jeg synes ikke at filmer som bare får en symbolsk runde på kino bør kvalifisere til Oscar-nominasjon. Med en gang du dedikerer deg til tv-formatet, er det en tv-film. Er det et bra prosjekt, fortjener du en Emmy, men ikke en Oscar, sier Spielberg til ITV News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer