Steven Spielbergs første spillefilm har vært sporløst forsvunnet siden 1960-tallet

Sjekk ut de tre eneste minuttene som overlevde.

OVERLEVENDE SNUTT: Steven Spielberg spillefilmdebuterte med «Firelight» i 1963. Men bare tre minutter av filmen finnes i dag.
OVERLEVENDE SNUTT: Steven Spielberg spillefilmdebuterte med «Firelight» i 1963. Men bare tre minutter av filmen finnes i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Steven Spielberg er en av verdens mest respekterte regissører, med filmer som «Jurrasic Park», «Schindlers liste», «Saving Private Ryan» og «Indiana Jones»-serien på merittlista.

Og som med mange andre drevne filmskapere, startet interessen for film tidlig. På filmnettstedet IMDB står kortfilmen «The Last Gun» fra 1959 oppført som Spielbergs første verk. Da var han 13 år gammel, skriver Indiewire.

Spillefilmdebuten kom imidlertid fire år etterpå, i 1963. Men den 135 minutter lange sci-fi-filmen «Firelight», som handler et UFO-angrep på en liten amerikansk by, har vært sporløst forsvunnet siden kort tid etter den hadde premiere. Filmen hadde et budsjett som tilsvarer 3700 dollar omregnet til dagens kurs, og ble bare vist på kino én eneste gang.

Spielberg lånte nemlig bort alle filmrullene til et produksjonsfirma som skulle bruke filmen for å selge inn Spielberg til større prosjekter. Noen dager seinere gikk imidlertid produksjonsfiramet konkurs og filmrullene ble borte.

Noen av scenene spilte Spielberg inn på nytt til «Close Encounters of The Third Kind» i 1977, men det lengste klippet som er mulig å oppdrive fra debutfilmen hans nå er et tre minutter langt klipp som dukket opp for et par år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer