OVERLEVENDE SNUTT: Steven Spielberg spillefilmdebuterte med «Firelight» i 1963. Men bare tre minutter av filmen finnes i dag.
OVERLEVENDE SNUTT: Steven Spielberg spillefilmdebuterte med «Firelight» i 1963. Men bare tre minutter av filmen finnes i dag.Vis mer

Steven Spielbergs første spillefilm har vært sporløst forsvunnet siden 1960-tallet

Sjekk ut de tre eneste minuttene som overlevde.

(Dagbladet): Steven Spielberg er en av verdens mest respekterte regissører, med filmer som «Jurrasic Park», «Schindlers liste», «Saving Private Ryan» og «Indiana Jones»-serien på merittlista.

Og som med mange andre drevne filmskapere, startet interessen for film tidlig. På filmnettstedet IMDB står kortfilmen «The Last Gun» fra 1959 oppført som Spielbergs første verk. Da var han 13 år gammel, skriver Indiewire.

Spillefilmdebuten kom imidlertid fire år etterpå, i 1963. Men den 135 minutter lange sci-fi-filmen «Firelight», som handler et UFO-angrep på en liten amerikansk by, har vært sporløst forsvunnet siden kort tid etter den hadde premiere. Filmen hadde et budsjett som tilsvarer 3700 dollar omregnet til dagens kurs, og ble bare vist på kino én eneste gang.

Spielberg lånte nemlig bort alle filmrullene til et produksjonsfirma som skulle bruke filmen for å selge inn Spielberg til større prosjekter. Noen dager seinere gikk imidlertid produksjonsfiramet konkurs og filmrullene ble borte.

Noen av scenene spilte Spielberg inn på nytt til «Close Encounters of The Third Kind» i 1977, men det lengste klippet som er mulig å oppdrive fra debutfilmen hans nå er et tre minutter langt klipp som dukket opp for et par år siden.

Spielberg har siden vunnet tre Oscar-statuetter og utallige andre priser. Hans siste film «Lincoln» kom ut i 2012, men han er foreløpig ikke tilknyttet noen andre prosjekter.