Steven Tyler til Nobelkonserten

Aerosmith-vokalisten kommer til Oslo for å hylle fredsprisvinnerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er svært entusiastisk for å kunne levere rock'n' roll til denne fantastiske kvelden, og hedre noen av verdens modigste aktivister, sier den verdensberømte rockeren i en uttalelse formidlet av Nobel-konsertens arrangører.

Med Aerosmith, som albumdebuterte i 1971 og gjorde comeback på slutten av 80-tallet, har 66-åringen skrevet seg inn i musikkhistorien som komponist av og vokalist på klassiske hits som «Sweet Emotion», «Dream On», «Dude (Looks Like a Lady)», «Janie's Got a Gun» og «Walk This Way».

Bandet har solgt 150 millioner album, vunnet fire Grammy-priser og har vært representert i Rock 'n Roll Hall of Fame siden 2001. De har imidlertid sjelden vært å se i Norge, og har bare spilt to konserter her til lands - på Odderøya i Kristiansand i sommer og i Oslo Spektrum i 1993.

Øverste nivå 11. desember kommer Tyler tilbake til den samme konsertsalen når årets fredsprismottakere, Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai, tradisjonen tro hylles av artister med mangeartet bakgrunn i et bredt spekter sjangre.

Tyler, som nylig har avrundet en stor turné med Aerosmith og Slash og nå jobber med sin første soloplate, har tidligere bidratt til humanitært arbeid gjennom blant annet Røde Kors.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer