Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stian Blipp er et sjarmtroll alle kan like

Ikke rart showet hans er skrudd sammen for å treffe alle aldersgrupper. Eller ingen. 

SEMISERIØST: Joda, Stian Blipp gjør noen semiseriøse intervjuer med gjester som Atle Antonsen - men det blir mest lanseringsintervjuer. Foto: TV 2
SEMISERIØST: Joda, Stian Blipp gjør noen semiseriøse intervjuer med gjester som Atle Antonsen - men det blir mest lanseringsintervjuer. Foto: TV 2 Vis mer

Stian Blipp er et funn. Som født til TV. Sjarmerende, vittig, kjapp i replikken og friskt ungdommelig.

Fresk, liksom. Dette vet TV 2, som med hell har satt ham til roller som solo «Idol»-programleder.

GODKJENT: Men heller ikke så mye mer enn det, mener Dagbladet anmelder, som konkluderer med terningkast 3. Foto: TV 2
GODKJENT: Men heller ikke så mye mer enn det, mener Dagbladet anmelder, som konkluderer med terningkast 3. Foto: TV 2 Vis mer

At de nå også har gitt ham et eget show, attpåtil med live publikum på Verftet hjemme i Bergen, er slik sett ingen dum idé.

Men spørsmålet er om ikke selv Blipp mister litt av sjarmen, både hos yngre og eldre publikum, når tøyseshowet skal passe alle - selv yngre og eldre publikum.

Veldig lettbent

«Stian Blipp Show» må plasseres i kategorien lettbent talkshow skråstrek sceneshow med gjester og tøyseinnslag. Mest det siste. Og veldig lettbent. Joda, Blipp gjør noen semiseriøse intervjuer med gjester som Atle Antonsen og Thomas Hayes, kjent fra «Skam».

Men samtalene kan verken plasseres i kategorien dyptpløyende eller vågale.

Heller må de kalles lanseringsintervjuer, noe TV 2 for øvrig er gode på i slike show. Antonsen skal gi konsert i Spektrum, Hayes spiller inn ny TV-serie. En siste prat med en fargerik DJ Grandma, Kari Onstad Winge (76), forblir noe uforløst, selv om ideen om å dra inn en uventet gjest i form av en house-dj-bestemor er god.

Blipp og Jan Thomas

Blant innslagene får vi se artigheter som at Blipp har vært hjemme hos en intetanende publikummer og tatt morsomme bilder i leiligheten hennes. Det vanker også en lengre seanse hvor Blipp og Jan Thomas, ja, stylisten, prøver seg mot den kvinnelige europamesteren i jiu-jitsu, Kethe Engen.

Det blir litt sånn «Thomas og Harald»-aktig, «Stian gjør ting han ikke kan».

Greit nok. Showets høydepunkt er uansett et morosamt intervju med Liv Signe Navarsete nede i en trykktank - komplett med smurfestemmer, latter og godstemning.

Noe for alle

Visst har programmet sine høydepunkt, og visst seiler Blipp trygt gjennom ferden på sjarmen og den lune humoren. Han er solid, om enn kanskje litt nervøs og småstiv her og der.

Det er lov på en premieredag.

«SKAM»: Thomas Hayes, kjent fra «Skam», var gjest hos Stian Blipp. Foto: TV 2
«SKAM»: Thomas Hayes, kjent fra «Skam», var gjest hos Stian Blipp. Foto: TV 2 Vis mer

Likevel sitter vi igjen med en følelse at TV2, ved å satse på familievennlig bredde, velkjente navn og ufarlig moro, går litt glipp av… ja, Blipp. Av noe med edge. Av friskhet. Av noe nytt.

Dra på hardere, Blipp

Tross alt: Under lanseringen ble det fra kanalens side lovet «sprudlende påfunn og kjente gjester som viser nye sider av seg selv», og «et talkshow der humor, vennskap, samhold og forholdet til publikum står sentralt». Der har de en del igjen å gå på. Kanskje kommer de i mål.

Kanskje vil en idé være å la Blipp dra på hardere med humor, gjester og aktualitet som treffer folk i hans egen alder.

Det ville garantert de eldre seerne likt også, egentlig. Og det er tross alt de som ser mest på tv nå til dags. Kanskje er det dette TV 2 har hatt litt for klart for seg underveis i produksjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media