SCENEKUNSTNER: For første gang skal programleder og tv-profil Stian Blipp spille en annen enn seg selv. I september tar han på seg steppeskoene og går inn i rollen som Cosmo Brown i musikalen «Singin’ in the Rain».
 Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SCENEKUNSTNER: For første gang skal programleder og tv-profil Stian Blipp spille en annen enn seg selv. I september tar han på seg steppeskoene og går inn i rollen som Cosmo Brown i musikalen «Singin’ in the Rain». Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Stian Blipp er ferdig som «underholdningspotet»: - Jeg vil ikke gjøre alt mulig lenger

Neste år er musikalaktuelle Stian Blipp (26) tilbake på tv-skjermen med eget program.

HALDEN (Dagbladet): - Jeg sa ja til alt. Jeg ledet ni tv-programmer og gjestet et tosifret antall sendinger. På et tidspunkt følte jeg meg fanget av mine egne ja, sier tusenkunstner Stian Blipp (25) til Dagbladet.

Ja-mannen Blipp tok derfor i 2015 en mye omtalt og lengre tids pause fra tv-skjermene, kun avbrutt av «Gullruten» i mai i år. Men i september tar programlederen, musikeren og danseren med seg et par steppesko inn på helt ny og ukjent grunn.

Stepper for harde livet

Dagbladet treffer Blipp i Halden i Østfold. Om få timer tar han ansvaret for at publikum synger med i TV 2s «Allsang på Grensen», men først takker han ja til en prat om planer, sitt nye program og ikke minst musikaldebuten.

For Blipp har det siste halvåret forberedt seg til rollen som Cosmo Brown i det verdenskjente stykket «Singin' in the Rain» på Folketeateret i Oslo. Der skal han, sammen med blant annet artist Atle Pettersen og scenekunstner Charlotte Brænna, få testet både motoriske og vokale evner.

- Det mest utfordrende er steppingen. Den er så utrolig teknisk, og alle i salen hører om du gjør feil. Jeg og Atle begynte allerede i januar å ta nybegynnertimer sammen med en gjeng 60 år gamle damer, forteller Blipp og fortsetter:

Ny retning

- De så litt rart på oss i starten, men det var supergøy og læringskurven har vært bratt. Nå går det så raskt at det svir under føttene og vi presses til det ytterste av koreografen, fortsetter han.

- Du er jo kjent som en slags underholdningspotet som er overalt, er dette en bevisst ny retning?

- Ja, det er det. Jeg vil ikke gjøre alt mulig lenger. På tv ønsker jeg å finne min nisje, og så håper jeg på å kunne veksle mellom scenen og skjermen. Men for at jeg skal få til det må jeg først bestå «Singin' in the Rain» med glans.

Arbeidet med å finne sin egen særegne plass i norsk tv-underholdning er allerede godt i gang, avslører Blipp. Med seg har bergenseren produksjonsselskapet til Ylvis-brødrene, Concorde.

- Jeg kan ikke si så mye, men det skal bli et stort underholdningsprogram med kjente gjester. Det føles godt å jobbe med Concorde, de har masse erfaring og gjør ting på sin egen, gale måte, sier Blipp.

Hopper i det

Programmet kommer til neste år, og 26-åringen forteller at det har vært viktig for ham å stable sammen noe eget.

- Jeg har ledet store ting, som for eksempel «Idol», men formatet har hele veien vært bestemt, så har jeg satt mitt preg på det. Nå vil jeg vise noe som kommer fra meg, hvor sikkerhetsnettet er vekk. På et tidspunkt ville jeg ta det steget, og det føles rett nå, forteller Blipp.

SNART PREMIEREKLAR: Stian Blipp har en av hovedrollene i «Singin' in the Rain» som skal gå på Folketeateret i Oslo fra 2. september. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SNART PREMIEREKLAR: Stian Blipp har en av hovedrollene i «Singin' in the Rain» som skal gå på Folketeateret i Oslo fra 2. september. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Nå er konsentrasjonen imidlertid rettet for fullt mot musikalpremieren om fire uker. I lang tid har han trent turn og akrobatikk, for på scenen skal det steppes, sprettes, hoppes, synges og løpes, og da må kroppen fungere.

- Når man hører at stjerner som Céline Dion ikke prater på mange dager før konsert har jeg alltid tenkt at de er pretensiøse, men nå tør jeg ikke spille løkkefotball med kompiser en gang, sier Blipp som skadet kne og nakke under en mislykket «Singing in the Rain»-salto i mars.

Nakent

- Jeg er en ivrig fyr, og hørte ikke på treneren som ba meg ta det med ro. Jeg har lært, og nå har vi så mye å gjøre før premieren 2. september at jeg ikke rekker å bli sliten eller redd.

- En musikal er en ganske naken forestilling, uten mulighet for redigering i ettertid. Er det noe du tenker på?

- Ja, det er skikkelig skjørt og nakent, men på scenen er jeg ikke Stian, jeg er Cosmo Brown, og det føles deilig. Dette er første gang jeg får kjenne på det å spille en annen enn meg selv. Da føles det ut som risikoen går på karakteren, ikke meg.

Siden Blipp var tenåring har han elsket å underholde. Entertaineren har blant annet vært ansiktet til en rekke suksesser «Norske talenter» og «Idol», han står bak radiokonseptet «Verdens Rikeste Land» på NRK P3 og i 2013 fikk han Gullrutens Publikumspris.

Ut i verden

TV 2-programmet «Mitt dansecrew» fikk derimot ikke like god seeroppslutning. I mars 2015, kort tid etter siste sending, annonserte Blipp at han tok en pause fra å stå foran kamera. Kontoret og ny inspirasjon ventet på ham.

- Jeg ville lære meg nye ting og finne ut hvor og hva jeg ville. Det er ikke vits å være på tv for bare å være på tv. Nå er jeg superklar og klar for å gi alt på scenen, sier Blipp.

- Hvor er du er om ti år, tror du?

- Kanskje jeg har fått prøve meg på et relevant og stort underholdningskonsept utenfor Norge, og kommet hjem igjen. Det hadde vært helt konge.

- Ingen plan B

- Blir Norge for lite for deg?

- Nei, jeg tror ikke det, men jeg har alltid en trang til å presse grensene. Jeg var heldig og fikk gjøre store ting tidlig, da blir man litt bortskjemt og sulten. Mange skandinaver har klart seg på både scene og film, men programledere i et annet land utenfor Norden har jeg ikke sett.

- Om alt går til helvete, har du en plan B?

- Nei, absolutt ikke, kommer det kontant og glisende.

- Jeg gjør tingene jeg drømmer om å gjøre, og får jeg lov til å fortsette er det helt fantastisk.

Ryker plan a, så finner jeg en plan b, men jeg er ekstra sulten nå. Skrubbsulten, sier Blipp.

Gammel og ny Stian

- Hva gleder du deg mest til under «Singin' in the Rain»?

- Jeg har et helt crazy slapstick solonummer som er helt bananas. Med saltoer av vegger, og en helt sinnssyk koreografi. Det blir mitt glansnummer oppe i det hele.

- Nå skal vi ta hoppebilder, utbryter Dagbladets fotograf entusiastisk.

- Nei, det gjør han ikke lenger. Det var den gamle Stian, forteller managementet.