Stian superstar

Da han var ni år skjønte Stian Boretti at han kom til å bli jævlig god i tennis. Det viste seg å stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HVA: Tennis.

HVOR: Tennisklubber i hele Norge.

PRIS: Racket fra 400 kroner til 5000 kroner. Fem baller for 110 kroner.

LES: www.tennis.no

TENNIS: Fra Henry Cochets plansjer: en dans du aldri skal lære. Fra John Zimmermans fotografier, som dekonstruerer slaget, racketens vinkel når den og ballen møtes, alt før det, alt etter, ikke slik du trodde det var, en blanding av boksing og sjakk, og lange samtaler på telefonen om det mest sexy trekket: volley eller passeringsslag, en bane, et nett, og det denne banen ikke rommer kan du klare deg uten. Arthur Ashes backhand, hvordan han slynget armene vekk fra kroppen og stanset i en posisjon som om han tilkalte hjelp, begge armene i været, Beckers stupdykking ved nettet, McEnroes følsomme håndledd. Til deg selv der på grusbanen, den røde sanden, den gule ballen, angrepet ned langs linjen og kroppen som går inn i slaget og slaget som åpner verden, åpner verden opp.

SLIK BESKRIVER forfatteren Niels Fredrik Dahl sporten som vekker følelser i så mange, mange mennesker i verden. I Norge har vi ikke noen stor tradisjon for tennis. Vi har ingen Bjørn Borg. Ingen muskuløse tvillingsøstre. Ingen turneringer. Ingen divaer. Men nå er visst redningsmannen her. En Messias for norsk tennis. Treneren hans sier i alle fall at forehanden hans er en gave fra Gud. Stian Boretti (20) er langt mer beskjeden. Men han elsker å vinne. I helgen slo han danske Patrick Langvardt i Davis Cup. Tre strake sett. 7-6, 6-2, 7-6.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer