ÉN STJERNE:  Daniel Alfredsons film «Jenta som lekte med ilden», med Noomi Rapace som Lisbeth Salander, fikk lavest mulig score av The New York Post. Foto: AP Photo/Scanpix.
ÉN STJERNE: Daniel Alfredsons film «Jenta som lekte med ilden», med Noomi Rapace som Lisbeth Salander, fikk lavest mulig score av The New York Post. Foto: AP Photo/Scanpix.Vis mer

Stieg Larsson-film slaktes i USA

Men får også mye skryt.

|||(Dagbladet.no) Daniel Alfredsons film «Jenta som lekte med ilden» hadde amerikansk premiere i New York fredag, og kritikerne er ikke nådige.

- Den er for mye av en TV-miniserie, plottet er for enkelt og det som er igjen er lite annet enn et ordinært drapsmysterium, mener filmcritic.com.

Filmcritics sin anmelder gir filmen to av fem mulige stjerner. Leserne er noe mer generøse og gir to og en halv stjerne.

- Syke avvikere Kritikeren i The New York Post er enda mer nådeløs.

Avisen skriver at mennene i filmen nesten uten unntak er «syke avvikere eller kloke mentorer», mens kvinnene har en tendens til å være kule damer som driver med kick-boksing eller er ofre for overgrep.

Anmelderen avslutter det hele med å gi filmen én stjerne av fire mulige.

- Filmstjerne Men ikke alle anmelderne er like kritiske. Ifølge portalen metacritic.com, som har gått gjennom 36 anmeldelser, får filmen 76 poeng.

Det skal indikere at anmeldelsene er «generelt sett fordelaktige». Spesielt Noomi Rapace får skryt.

The Wall Street Journal skriver at Rapace fortsetter å «redefinere vår oppfatning av hva en moderne heltinne er».

- Hun er en filmstjerne ulik noen annen, mener anmelderen.

NTB/Dagbladet