Stieg Larsson solgt til USA

Men forfatteren får ikke det solide forskuddet.

(Dagbladet.no): Uka etter at tredje og siste bok i Millenniums-trilogien er lansert i Norge, er Stieg Larssons bøker nå solgt til USA.

Det er forlaget Alfred A. Knopf som har kjøpt rettighetene til «Menn som hater kvinner», «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes».

Avtalen som ble tegnet mellom dem og det svenske forlaget Norstedts innebærer et forskudd på 1,7 millioner norske kroner og det Dagens Nyheter omtaler som «en solid salgsbonus».

Forfatteren døde i 2004, og fikk aldri oppleve den enorme suksessen som har blitt kriminalromanene hans til del.

De tre bøkene har solgt i 2,1 millioner eksemplarer i Sverige så langt, bøkene er solgt for utgivelse i 23 land, og en avtale med Japan er underveis, ifølge avisa.

Les også: Solid luftslott

I forrige uke ble det også klart at norske Stig Sæterbakkens bøker er solgt til USA. Universitetsforlaget Dalkey Archive Press - som også gir ut Jon Fosse i USA - skal i første omgang utgi romanen «Siamesisk» fra 1997.

GLOBAL SUKSESS: Stieg Larssons milleniumstrilogi skal utgis i USA, og mest sannsynlig i Japan. Foto: GYLDENDAL NORSK FORLAG
GLOBAL SUKSESS: Stieg Larssons milleniumstrilogi skal utgis i USA, og mest sannsynlig i Japan. Foto: GYLDENDAL NORSK FORLAG Vis mer