Stieg Larssons eposter lagt ut på nettet

Suksessforfatterens siste beskjeder til forlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nå kan du lese Stieg Larssons egne tanker og uttalelser om bøkene og karakterene. Det svenske forlaget Nordstedt har publisert et halvt års epost-utveksling mellom dem og den avdøde forfatteren på www.stieglarsson.se.

Korrespondansen begynner i april 2004 og slutter 28. oktober samme år, tolv dager før Larsson døde.

- Hadde Stieg vært i live, ville han vært hyppig intervjuet og kunne fortelle om bøkene sine. Dessverre er det ikke slik. Han har fått mange hengivne lesere, og mange lesere tar kontakt med oss. Uvanlig mye leserkontakt, vil jeg si, sier informasjonssjef i Nordstedt, Susanna Romanus, til Dagbladet.no om hvorfor de har lagt ut epostene.

- Vi følge at dette var noe vi kunne tilby dem. Både for å gi innblikk i kulissene og hvordan et forlag fungerer, og for å vise hvordan Stieg selv så på trilogien og karakterene, sier hun.

Ville gå motstrøms

I epostene skriver Stieg Larsson om sine tanker rundt karakterutvikling, bokomslag og krimromanen som sjanger, samt internasjonal lansering. Han foreslår blant annet å opprette en hjemmeside for det fiktive tidsskriftet Millennium, som en del av markedsføringen for den første boka. I den første eposten minner han også forlaget på at de må få tillatelse fra virkelige personer som figurerer i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer