Stien blir et villspor

Kriminalmysterium som vokser seg for stort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Svart sti» er Åsa Larssons tredje kriminalroman fra det kalde Kiruna, og denne gangen starter begivenhetene med et mystisk likfunn på en tilfrosset innsjø. Men etter hvert prøver boka å vokse seg til å bli en internasjonal thriller.

Tafatt advokat

Som vanlig står de handlekraftige politifolkene Anna-Maria Mella og Sven-Erik Stålnacke for etterforskningen, men Larsson insisterer fortsatt på å ha med den heller tafatte advokaten Rebecka Martinsson i en sentral rolle. Og det er stadig like uforståelig, hennes bidrag er uvesentlige for intrigen, de dreier seg mest om et nervøst sammenbrudd (etter hendelsene i forrige bok) og en heftig lengsel etter sin tidligere sjef, en beleven Stockholmsadvokat.Kriminalhistorien dreier seg uansett om noe helt annet: En død og stivfrossen kvinne blir funnet i en av de små, mobile hyttene som isfiskerne på Torneträsk benytter seg av når kulda blir for intens. Siden hun er uten papirer, tar det litt tid før politiet identifiserer henne, men hun viser seg å være informasjonssjef i det svenskeide konsernet Kallis Mining.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer