Stien, Laila

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hvordan ble du forfatter?

- Det var ikke meningen. Et avbrekk, eller en fristilling, fra studier og arbeid på grunn av et sykehusopphold vinteren 73/74 brakte fram igjen gamle lyster. Jeg hadde hatt min første tekst på trykk i 13-årsalderen. Det var i Romantikk, under spalten Mitt første kyss. En rørende fiksjonsfortelling om en gammel, ukysset lærerinne på over 20 år. Fra min seng på hospitalet gjenopptok jeg den lekne omgangen med ord som jeg hadde bedrevet i barndommen. Det ble et par brukbare skisser av det. De kom på trykk i antologien Nordfra 75. Og så ballet det på seg, kan man si.

Din beste leseopplevelser:

- «Vett og Uvett» av Peter Wessel Zappfe og Einar K. Aas er en viktig bok for meg - en bok jeg henter fram når batteriene er flate. Andre skjellsettende leseopplevelser har vært Garborgs «Haugtussa» og «Orms veg på berget» av Torgny Lindgren. Jeg skal ikke underslå at en del nåtidige amerikanske novellister har hatt ganske mye å si for skrivinga mi. Det gjelder først og fremst Raymond Carver, Grace Paley og Ethan Canin.

Hvordan liker du å jobbe:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer