Stig Sæterbakken er død

Forfatteren ble 46 år gammel.

LEDER FOR LITTERATURFESTIVALEN : Stig Sæterbakken var omdiskutert som kunstnerisk leder for Litteraturfestivalen på Lillehammer. 
Foto: Lars Eivind Bones.
LEDER FOR LITTERATURFESTIVALEN : Stig Sæterbakken var omdiskutert som kunstnerisk leder for Litteraturfestivalen på Lillehammer. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter og tidligere kunstnerisk leder for Litteraturfestivalen på Lillehammer, Stig Sæterbakken, er død.

Sæterbakkens forlag, Cappelen Damm bekrefter dette. «Vi har med stor sorg mottatt budskapet om at Stig Sæterbakken har gått bort i natt, skriver forlaget på sin side på Facebook.

- Dette er et stort tap for forlaget og for norsk litteratur. Det er også et personlig tap siden Stig både var en venn og en forfatter på forlaget. Det vi har mistet er en særegen norsk stemme av internasjonalt format. Han er oversatt til en rekke språk, og har et forfatterskap som man aldri glemmer hvis man først har lest det, sier Anne Fløtaker, forlagssjef for skjønnlitteratur i Cappelen Damm.

- Tung dag - Han er en av de fineste arbeidskollegene jeg har hatt, og kanskje den jeg har lært aller mest av. Særlig fordi hele litteraturmiljøet var nytt for meg da vi begynte å jobbe sammen med festivalen. Jeg var helt avhengig av hans arbeidsinnsats, og hvordan han førte meg inn i det miljøet. Han var et veldig fint og svært kunnskapsrikt menneske. Dette er en tung og vanskelig dag, sier Randi Skeie, tidligere festivalsjef for Litteraturfestivalen på Lillehammer, der Sæterbakken var kunstnerisk leder fra 2006 til oktober 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer