Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stiger mest i verdi

NRK-kjendisene Skavlan, Almaas og Eia topper lista over landets mest verdifulle tv-fjes. Men den mest fremadstormende duoen befinner seg i TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  I all verden! Dette var stas! utbryter Harald Rønneberg (31) da han får vite at han og kollega Thomas Numme (34) topper lista over landets mest fremadstormende tv-fjes.

Numme og Rønneberg - kledd i matchende, svarte dresser - har nettopp gjennomført nok en innspilling av «Senkveld med Thomas og Harald» på TV2. De har nå rundet femti innspillinger av sitt populære talkshow.

Stiger i verdi

Dagbladets undersøkelse viser at duoen er blant landets mest attraktive tv-personligheter, og at de stadig stiger i verdi. Numme og Rønneberg blir av Dagbladets ekspertutvalg verdsatt til henholdsvis 880 000 kroner og 873 000 kroner i året.

De topper lista over tv-profiler som har steget i verdi.
 

Hele 73 prosent av utvalget mener Thomas Numme har steget i verdi det siste året. 67 prosent mener det samme om Rønneberg.

-  Jeg synes det er litt spesielt at du har blitt verdsatt til 7000 kroner mer enn meg, sier Rønneberg og titter bort på Numme.

-  Men det er kanskje fordi det er en del risiko knyttet til meg. Man må jo blant annet påkoste seg en del forsikringsutgifter.

 UP AND COMING: «Senkveld»-duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg er landets mest fremadstormende tv-personligheter, ifølge vårt panel. Foto: Truls Brekke
UP AND COMING: «Senkveld»-duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg er landets mest fremadstormende tv-personligheter, ifølge vårt panel. Foto: Truls Brekke Vis mer

Rønneberg sikter til sin faste spalte «Harald gjør ting han ikke kan», hvor han blant annet har forsøkt seg som stuntmann i en actionfilm og har hoppet på ski i Holmenkollen.

-  Ikke uten Thomas

Numme og Rønneberg var begge en del av NRKs ungdomssatsing «Trigger». Men Rønneberg, som er økonomiutdannet og fikk jobb som markedssjef for BI i en alder av 24, hadde ikke sett for seg ei framtid på tv.

Det hele startet da Thomas Numme fikk tilbud fra rivalen TV2, som ønsket ham som programleder for det da ukjente og nystartede tv-programmet «Idol» i 2003.

-  Jeg hadde aldri vært her uten Thomas. Da han fikk tilbud om å være «Idol»-programleder, sa han: «Jeg gjør det ikke uten Harald Rønneberg!» forteller Rønneberg og legger armen rundt sin kollega.

-  Og da fikk jeg til svar: «Vem fan är Harald Rønneberg?» , følger Numme opp.

Fra «Idol» til talkshow

Nå vet de fleste hvem Harald Rønneberg er. «Senkveld» slo sin egen seerrekord i slutten av februar, da 676 000 personer så dem. I år fikk også Rønneberg og Numme æren av å lede årets «Spellemann»-show i Oslo Spektrum.

-  Det var helt sjukt å gå fra «Idol» til dette. Det begynte med at TV2 hadde lyst på et talkshow, erindrer Harald Rønneberg. Numme fortsetter:

-  Vi lagde et prøveprogram for å vise hva vi var gode for. Og så var det litt prøving og feiling.

-  Så satt vi plutselig her, foran røde vegger med gjester og greier, beretter Rønneberg.

Slått av NRK

Og nå overgår bare etablerte NRK-navn overgår dem i verdi, viser undersøkelsen.

-  Hva skal dere gjøre for å ta igjen NRK-stjernene?

-  Vi må vel begynne i NRK, svarer Rønneberg spøkefullt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!