Peppa Gris:

Stikk til Kanye West

Den kjente karakteren Peppa Gris kom fredag med et stikk mot Kanye West på Twitter. Så ble meldingen slettet.

FJERNET TWITTERMELDING: Kontoen til den populære figuren Peppa Gris la fredag ut en twittermelding med et stikk mot rapperen Kanye West. Senere ble meldingen slettet: Foto: Skjermdump Peppa Gris på Netflix
FJERNET TWITTERMELDING: Kontoen til den populære figuren Peppa Gris la fredag ut en twittermelding med et stikk mot rapperen Kanye West. Senere ble meldingen slettet: Foto: Skjermdump Peppa Gris på Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grisen Peppa er kjent for svært mange barnefamilier over hele verden. I Norge har karakteren vært en del av «Barne-TV» på NRK i flere år.

Den britiske serien om Peppa og hennes familie har blitt sendt i sju sesonger, og har 279 episoder.

Fredag kom karakterens twitter-bruker med et stikk til rapperen Kanye West, i kjølvannet av hans utgivelse av albumet «Donda», skriver Insider.

Stikket kommer etter at musikkmagasinet Pitchfork har rangert albumet til både Peppa Gris og Kanye West. Førstnevntes album, «Peppa's Adventures: the album» rangeres høyere enn West sin nye utgivelse «Donda». West fikk 6 på poengskalaen, mens Peppa Gris fikk 6.5.

Stikk mot Kanye

Pitchfork kalte albumet til Peppa Gris for «sjarmerende og selvsikker feiring av familie, vennskap, og gjørmete sølepytter».

Om West sitt album er de ikke like positive. Det omtales som en ««datadritt» av sanger som søker etter et høyere kall».

Det gikk ikke ubemerket gjennom hos Peppa Gris, og brukeren kom med en Twittermelding som skal ha vært slik ifølge Insider:

- Peppa trengte ikke å arrangere lanseringsfester på Mercedes-Benz Stadium for å få det ekstra.

Kontoen sikter da til lanseringskonserten for «Donda» som West avholdt på Mercedes-Benz stadion i Atlanta. Konserten fikk mye oppmerksomhet, og 42 000 tilskuere var til stede, ifølge Business Insider.

Det vakte likevel oppsikt da West bestemte seg for å flytte inn på stadion fram til lanseringen av albumet, skriver Insider. West og resten av teamet hans skal ha bodd på stadion, og leide også inn en privat kokk.

Meldingen fra Peppa Gris ble etter flere timer slettet fra Twitter-kontoen. Den eller de som står bak kontoen har så langt ikke kommentert saken. Kanye West har heller ikke uttalt seg så langt.

SKILLES: TMZ melder den 19. februar at Kim Kardashian og Kanye West skilles. Dagbladets kjendisreporter Karoline Pedersen kommenterer. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Ulik popularitet

Til tross for at albumet til Peppa Gris har en høyere rangering enn Kanye West fra Pitchfork, reflekteres ikke dette hos tallene for strømminger.

«Donda» slo rekorden for det mest strømmede albumet på 24 timer så langt i 2021, skriver Variety. Albumet skal ha fått hele 94 millioner strømminger på Spotify i løpet av det første døgnet den lå ute.

Det er uklart hvor mange som har strømmet det nye albumet til Peppa Gris, men artisten skal ha 252 000 månedlige lyttere, og det er dermed en god del som gjenstår for å nærme seg tallene til West.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer