Stilfull politi-western

«Justified» er tro mot Elmore Leonards skurker og antihelter.

U.S MARSHAL: Timothy Olyphant spiller hovedrollen i «Justified».
U.S MARSHAL: Timothy Olyphant spiller hovedrollen i «Justified». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Det er en kunst å overføre Elmore Leonards historier til skjerm eller lerret. Ingen skriver mer sofistikert krim enn «the Dickens of Detroit», men bare tre-fire av hans mer enn 40 romaner er overført til tv eller film med essensen i behold. «Justified» ser ut til å kunne bli den femte.  

Utgangspunktet er en lengre novelle, «Fire in the Hole», og serieskaper Graham Yost, med bakgrunn fra serier som «Boomtown» og «Band of Brothers», har samlet et solid team av manusforfattere og fôret dem med Leonards romaner for å skape den rette stemningen.

Nynazister   Hovedfiguren, Raylon Givens (Timothy Oliphant), er en føderal politimann (U.S. Marshals Service) som spør først og skyter etterpå, men hvis du svarer feil eller trekker våpen, er sjansen for overlevelse liten. Etter å ha skutt en gangster ved et hotellbasseng i Miami («He pulled first, I shot him»), blir Raylon forflyttet til Kentucky, der han vokste opp.  

En gammel venn av Raylon skal raskt vise seg å bli hans erkefiende: Boyd Crowder (Walton Goggins fra «The Shield») er et lokalt bøllefrø med høye tanker om den hvite rase som mistenkes for litt av hvert. Men Raylon vet at Boyd er for smart til å være troende rasist og at han bruker ideologien til å rydde konkurrerende gangstere av banen.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer