Stilig og litt haltende

Frapperende fra ujevn forfatter med noe på hjertet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Da Freddy O. Fjellheim debuterte under psevdonym i 1983, trodde mange det skjulte seg en Dag Solstad eller Georg Johannesen bak navnet. Men så var det altså Freddy fra Fredrikstad. Han har siden debuten har bydd på eksklusive originaliteter i en særegen blanding av essayistikk, aforismer, prosalyrikk, sakprosa og fiksjon. Det gjør han også i boka om Bjarte Enger, som har undertittelen «Satirer-Essays-Romanalyse». Tilbaketrekning

Bjarte Enger er lege, nylig enkemann og syk. I denne boka med et flytende jeg-perspektiv får vi innblikk i hans ekteskap, legegjerning og enkemannstilværelse. Et sentralt tema er sønnen Bengts ekteskap med en svensk rikmannsdatter. Boka følger Engers langsomme tilbaketrening fra en virkelighet som synes ham mer og mer fremmed: «Jo mer skakkjørt jeg blir i verdens øyne, jo rikere kjenner jeg meg i min indre svakhet».

Denne nokså røft sammensatte rammehistorien bruker Fjellheim til å reflektere over temaer vi kjenner fra hans tidligere utgivelser: Medievirkelighetens fordumming, rik og fattig, ødeleggende familiestrukturer, kvinne og mann, moral og etikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer