Stilisert gladvold

«Sherlock Holmes: A Game of Shadows» serverer til dels sofistikert gladvold i sakte film, men er noe mindre forfriskende enn forgjengeren.

SAKTE OG HEKTISK: Noomi Rapace, Robert Downey Jr. og Jude Law rømmer unna kuleregnet i «Sherlock Holmes: A Game of Shadows».
SAKTE OG HEKTISK: Noomi Rapace, Robert Downey Jr. og Jude Law rømmer unna kuleregnet i «Sherlock Holmes: A Game of Shadows». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Den eneste som ikke oppleves stilisert i «Sherlock Holmes: A Game of Shadows», er Stephen Frys nakne overkropp, som i motsetning til det meste annet unngår å bli foreviget i sakte film. Men ser vi bort fra Sherlocks korpulente bror, er det lite som kan kalles realisme i Guy Ritchies oppfølger til filmen som gjenopplivet Madonnas eksmanns karriere for to år siden.  

Språket er minst like kunstig som det var i Ritchies stadig mindre lønnsomme gangsterfilmer, men Sherlock (Robert Downey Jr.) og hans venner og motstandere snakker naturligvis i lange, litterære replikker, med elegante bisetninger som smyger seg inn mellom karateslag og kuleregn.  

Ninja-Sherlock Mens talespråket tilhører epoken da Sherlock Holmes ble unnfanget av Arthur Conan Doyle, er filmspråket et resultat av topp moderne digitalt utstyr. Filmen foregår i 1891, men Sherlock Holmes og hans motstandere har kampsportferdigheter på nivå med Bruce Lee og Guy Ritchies liker å gjengi voldsballetten i sakte film. Disse scenene kommenteres av Robert Downeys stemme og gir fortellingen et ekstra lag ved å få den til å se ut som en bilreklame. Det virker smart, men Guy Ritchie har alltid prøvd å virke smartere enn han er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer