Stilisert og ujevn krimdebut

Gammeldags guttebok uten den helt store spenningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Elleveåringen Gordon er kanskje ikke den kuleste gutten på skolen, men han er en av de smarteste. Derfor har da også han og tvillingene Martin og Marianne startet detektivbyrået RSH – Rettferdighetens Sporhunder.

Og det mangler ikke på mystiske ting å undersøke i Hammerdalen, ikke minst guttenes erkefiender, gjengen i Ørneredet.

Mange temaer

Det er ikke måte på hvor mange forskjellige og til dels vanskelige temaer Arne Hurlen (til daglig kjent fra bandet Postgirobygget) har lyst til å ta opp i «Ingen dør i Hammerdalen», men dessverre blir det meste presentert på enkleste måte. Dette er en guttebok av den gammeldagse sorten, hvor de snille er snille og de slemme er slemme, og hvor nyansene omtrent ikke er til stede.

Her er det mystikk, forelskelse, mobbing, selvskading, hærverk, fraværende foreldre, branner og andre skumle ting, men samtidig har Arne Hurlen gitt historien flere trekk som gir et snev av en eventyrverden. Det gjelder spesielt Walter, mannen som kom fra Amerika i luftballong, nødlandet i Hammerdalen og har blitt boende der siden. Utenfor huset sitt har han bygget en lekeplass med alskens apparater, hvor ungene i bygda kan utfolde seg fritt, men Walter har også mer mystiske interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer