Still crazy bra «Graceland»

Et kvart århundres slitasje har fart penere med «Graceland» enn med Paul Simons stemme.

MUNTERT:  Mye smil og latter da Joseph Shabalala (t.v.) og hans Ladysmith Black Mambazo delte scene med Paul Simon i går kveld. FOTO: HANS A. VEDLOG/DAGBLADET
MUNTERT: Mye smil og latter da Joseph Shabalala (t.v.) og hans Ladysmith Black Mambazo delte scene med Paul Simon i går kveld. FOTO: HANS A. VEDLOG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det populærkulturelle landemerket «Graceland» — 14 millioner solgte eksemplarer — runder 25 år, og Paul Simon (70) er ikke snauere enn at han jubilerer i den store stilen:

Samler så mange som mulig av de sørafrikanske musikerne som var med på plateinnspillingen og/eller konsertene i 1985-89, henter inn andre gode hjelpere med lang og kort fartstid i simonsfæren og tar musikken ut på veien igjen.

I går kveld traff turneen Oslo i nærmere tre konserttimer, mens et Springsteen-utmattet Bergen får fornøyelsen i morgen. Grip sjansen.

Kløkt Med dramaturgisk kløkt velger Paul Simon å varme opp til selve «Graceland»-sekvensen med et knippe andre godbiter — han var tross alt stjerne i 20 år før «Graceland». En sprudlende «Kodachrome» (1973), dradd over i «Gone at Last» satte an tonen, og i den neste lille timen tok den lille mannen og hans mer eller mindre faste åttemannsband publikum videre gjennom et utvalg låter som kronologisk strakte seg fra 1972s «Mother and Child Reunion» og «Me and Julio Down by the Schoolyard» til fjorårets «Dazzling Blue».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer