Stiller blodig og splitter naken i musikkvideo

- Vi kan ikke la den overfokuserte objekt-seksualiseringen få ta patent på nakenhet, sier Sandra Kolstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor høst ble artisten Sandra Kolstads venstre brystvorte sensurert bort fra et pressebilde på musikknettsiden Hissig.

Når hun nå gir ut musikkvideo til låta «Run Away (Where We Are)», kjører hun imidlertid full pupp igjen.

Hun stiller nemlig blant annet kliss naken og blodig i videoen som er produsert av Yenni Lee. I filmen våkner hun opp på et jorde, uten klær og med et digert sår i brystet.

Produsentens idé

Kolstad mener at det er en hårfin balansegang med nakenhet i kunsten.

- Jeg er naken fordi det er en viktig del av fortellingen vi vil formidle. Det finnes langt mer seksualiserte måter å fremstå på - selv om man har på klær. Min nakne kropp er ikke noe poeng i seg selv, den er en del av en fortelling. Det merker folk, vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på musikkvideoen, både i Norge og utlandet, fordi den først og fremst oppleves som en kortfilm, en fortelling, noe meningsfylt, sier hun til Dagbladet.

Artisten forteller at premisset for videoen var produsentens idé.

- Jeg sendte Yenni hele plata før den ble sluppet, hun valgte ut «Run Away (Where We Are)». Da jeg fikk manuset, likte jeg det umiddelbart. Jeg likte at fortellingen hun ønsket å formidle var både vakker og forstyrrende, på grensen til ubehagelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.