Stiller byråden til veggs

Munch-museet har brukt prosjektstøtte til å finansiere den ordinære driften. Nå krever opposisjonen svar på hva byrådet har visst.

ØKONOMISK ROT :  Munch-museet brukte nesten 6 millioner kroner mer enn de skulle i 2012, og må nå si opp én av fire ansatte. Nå krever opposisjonen svar. Foto: Hans A Vedlog
ØKONOMISK ROT : Munch-museet brukte nesten 6 millioner kroner mer enn de skulle i 2012, og må nå si opp én av fire ansatte. Nå krever opposisjonen svar. Foto: Hans A Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det som skulle bli et jubelår for Edvard Munchs 150-årsdag, har fått en heller begredelig start.

Bred politisk uenighet gjør at et nytt museumsbygg fortsatt er i det blå, og for en ukes tid siden ble det klart at Munch-museet er i så store økonomiske vansker at 16 årsverk må kuttes.

Museet brukte 5,7 millioner kroner mer enn budsjettert i 2012.

Økonomisk rot I et brev Aftenposten omtalte i går, og som i løpet av gårsdagen ble offentliggjort, varsler byrådsavdelingen for kultur og næring i Oslo kommune at de vil ha enda tettere oppfølging av Munch-museet. Museet driftes av kommunen som en egen etat, og har på grunn av den økonomiske situasjonen levert månedlige økonomirapporter til kommunen.

Dette blir videreført i 2013, og i tillegg ber byrådsavdelingen om umiddelbart å få en oversikt over alle nye stillinger som er opprettet siden 2010, og hva disse koster.

Krever høring I et bystyremøte i Oslo i går krevde Andreas Halse (Ap) en høring om den økonomiske situasjonen ved museet. Han vil blant annet ha svar på om deler av prosjektmidler fra Oslo kommune har blitt brukt til finansiering av den ordinære driften av museet, og om byrådet har vært klar over det uten å informere bystyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer